Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Πρωτοφανής καθυστέρηση συγκρότησης ΥΣΕΕΠ και διενέργειας Μεταθέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)
Βερανζέρου 14, Αθήνα www.poseepea.blogspot.com poseepea@yahoo.gr
Tel: 6974714206

Αθήνα 16/06/2011
Αρ.Πρωτ.71


Προς: Την Υπουργό Παιδείας κα Διαμαντοπούλου
Κοιν: 1- Υφυπουργό Παιδείας Κα Χριστοφιλοπούλου
2- Γενικό Γραμματέα κ. Κουλαϊδή
3- Δντή Ειδικής Αγωγής κ. Αλεβίζο


ΘΕΜΑ: « Πρωτοφανής καθυστέρηση συγκρότησης ΥΣΕΕΠ και διενέργειας μεταθέσεων Ε.Ε.Π-Ε.Β.Π »


Αξιότιμη κα Υπουργέ

Με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό, διαμαρτυρόμαστε έντονα, γιατί ακόμη και μέχρι σήμερα, δεν έχει υπογραφεί η απόφαση συγκρότησης, του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(ΥΣΕΕΠ), παρόλο που βρίσκεται από 1ης Ιουνίου, στο γραφείο του συμβούλου σας κου Σταθιά. Επειδή η συγκρότηση του ΥΣΕΕΠ έπρεπε ήδη να έχει γίνει, καθόσον έχουν συσσωρευτεί πολλά και επείγοντα θέματα, κατανοείτε ότι δεν πρέπει να υπάρξει από την πλευρά σας, ως προς την συγκρότησή του, καμία περαιτέρω χρονοτριβή.

Επίσης, οι μεταθέσεις του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον ν. 3699/08, μέχρι τον περασμένο Απρίλιο. Κι όμως η εγκύκλιος δεν έχει εκδοθεί ακόμη. Είναι προφανές , ότι η εν λόγω εγκύκλιος καθίσταται κατεπείγουσα, καθότι ξεπεράσαμε ήδη το μισό του Ιουνίου, χωρίς να έχει ξεκινήσει η διαδικασία των μεταθέσεων για το Ε.Ε.Π και το Ε.Β.Π, μεταθέτοντας χρονικά και τη διενέργεια των Αποσπάσεων και συνακόλουθα την πρόσληψη των άκρως απαραίτητων για την λειτουργία των ΣΜΕΑΕ και των ΚΕΔΔΥ, αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π.
Όλη αυτή η αβελτηρία, στην εφαρμογή των νόμων και των διατάξεων, δυστυχώς δεν προάγει την εύρυθμη λειτουργία των δομών ΕΑΕ, ούτε εγκαθιδρύει στο προσωπικό την αίσθηση, πως η Διοίκηση τους λαμβάνει σοβαρά υπόψη, καθόσον ανατρέπεται ο οιοσδήποτε στοιχειώδης οικογενειακός προγραμματισμός και διαχέεται η ανασφάλεια και η αίσθηση της μη ισότιμης μεταχείρισης.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας για την διευθέτηση των θεμάτων αυτών.





Με εκτίμηση


Για Το Δ.Σ







Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας






Βούγιας Βασίλης Κατσούλη Παναγιώτα


Διαμαρτυρία για την καθυστέρηση συγκρότησης του ΥΣΕΕΠ και τις Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ,( του Δημήτρη Παπαευθυμίου, αιρετού ΥΣΕΕΠ)

ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΗΝΑ 14/06/2011
ΑΙΡΕΤΟΣ ΥΣΕΕΠ
ΤΗΛ. 6972056448



Πρός : Την Υπουργό Παιδείας Κα Διαμαντοπούλου
Κοιν: 1- Υφυπουργό Παιδείας Κα Χριστοφιλοπούλου
2- Γενικό Γραμματέα κ. Κουλαϊδή

ΘΕΜΑ: ¨ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΣΕΕΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ για το ΕΕΠ και ΕΒΠ

Αξιότιμη κα Υπουργέ

Μετά την χωρίς καμία απάντηση διαμαρτυρία μου προς εσάς στις 11/04/2011, για την απαράδεκτη καθυστέρηση της συγκρότησης του ΥΣΕΕΠ και των ΠΥΣΕΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και Κρήτης, διαπιστώνω με αγανάκτηση ότι μέχρι σήμερα, δύο μήνες μετά, δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση του ΥΣΕΕΠ, παρ΄ όλο που βρίσκεται από 1ης Ιουνίου στο γραφείο σας (η καλύτερα στο γραφείο του κ. Σταθιά).

Παράλληλα, εδώ και πολλές μέρες, η επείγουσα εγκύκλιος των μεταθέσεων του ΕΕΠ και του ΕΒΠ, με απίστευτα αργό ρυθμό, βρίσκεται στην διαδικασία υπογραφών, εξαντλώντας πάνω της η ιεραρχία, κάθε αίσθηση του χρόνου και της αναγκαιότητας.
Και βεβαίως κανένας υπεύθυνος υπηρεσιακός ή κομματικός παράγοντας που εμπλέκεται στην διαδικασία διακίνησης και προώθησης για υπογραφή των υπηρεσιακών εγγράφων, κάνοντας κατάχρηση εξουσίας και καταστρατηγώντας τους νόμους και τις προθεσμίες, αρέσκεται να δηλώνει το γνωστό, ¨θα δούμε¨.
Σας γνωρίζω ότι οι μεταθέσεις του ΕΕΠ και του ΕΒΠ, θα έπρεπε, σύμφωνα με το ν. 3699/08, να έχουν ολοκληρωθεί από τον μήνα Απρίλιο και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί ούτε καν η εγκύκλιος. Αν λάβουμε υπ΄ όψη ότι σε λίγες μέρες τα σχολεία θα κλείσουν, κατανοείτε ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα και δυσκολία στην ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων.

Κα Υπουργέ

Στην σημερινή δύσκολη κατάσταση που περνούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι Έλληνες πολίτες, με όλα τα βάρη που έχουν επωμισθεί από τα οικονομικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί , είναι απαράδεκτο να επιβαρύνονται και από την ολιγωρία και αδράνεια των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας.
Δεν είναι δυνατόν συστηματικά να καθυστερεί η εφαρμογή των νόμων και των διατάξεων, η έγκαιρη έκδοση των διοικητικών πράξεων, η προώθηση ζητημάτων καθημερινότητας που αφορούν το ΕΕΠ και το ΕΒΠ, δημιουργώντας εκτός από την αίσθηση της άνισης μεταχείρισης του προσωπικού αυτού, μεγαλύτερη ανασφάλεια και δυσκολία σε οποιονδήποτε οικογενειακό προγραμματισμό.

Κα Υπουργέ

Δεν ζητάμε τίποτε περισσότερο από τα αυτονόητα που είναι, η εφαρμογή των νόμων και των διατάξεων που αφορούν το ΕΕΠ και το ΕΒΠ, η πραγματοποίηση των διαδικασιών (μεταθέσεις , αποσπάσεις, μετατάξεις, εκπαιδευτικές άδειες κ.λ.π) στους χρόνους που προβλέπονται, η ύπαρξη και λειτουργία των υπηρεσιακών μας συμβουλίων (ΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ) και η πλήρης στελέχωση της διεύθυνσης ειδικής αγωγής για γρήγορη διευθέτηση των υπηρεσιακών μας θεμάτων.

Πιθανόν όλα αυτά να φαντάζουν μικρά, μην ξεχνάτε όμως ότι ο κάθε ηγέτης κρίνεται στο τέλος από αυτά τα μικρά.

Ευελπιστώ στην άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημα της έγκαιρης συγκρότησης του ΥΣΕΕΠ, ώστε να μπορέσει γρήγορα και αποτελεσματικά να ανταποκριθεί στις αρμοδιότητές του.

Με εκτίμηση


Παπαευθυμίου Δημήτρης
Αιρετός ΥΣΕΕΠ

Επιστολή Πρασίνου Κατερίνας( Αιρετό μέλος Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π Ατικκής)

Αθήνα 10-6-2011

Αγαπητοί συνάδελφοι

Με αφορμή την ψήφιση της Τροπολογίας στον ν.3966/2011, για το ΕΕΠ και ΕΒΠ, θέλω να τονίσω τη μεγάλη νίκη που όλοι μαζί ενωμένοι πετύχαμε στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν στη δίκαιη αυτή ρύθμιση, για την ισότιμη μεταχείριση του ΕΕΠ και ΕΒΠ, στην εκπαιδευτική κοινότητα και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ Βασίλη Βούγια, που απέδειξε ότι όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας και όχι από υποσχέσεις και εντυπωσιασμούς.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και για τα άλλα προβλήματα που ταλανίζουν τον εργασιακό μας χώρο, καθώς είμαστε σε αναμονή για την προκήρυξη πρόσληψης αναπληρωτών, ελπίζοντας ότι θα αρθούν οι αδικίες, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνάδελφοι που τα σχολεία τους συγχωνεύονται.

Κατερίνα Πρασίνου
Αιρετό μέλος ΠΥΣΕΕΠ Αττικής(τηλ: 6977762535)

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)
Βερανζέρου 14, Αθήνα www.poseepea.blogspot.com poseepea@yahoo.gr
Tel: 6974714206


Αθήνα 12-6-2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τετάρτη 15-6-2011 με οργή και αγανάκτηση

Απεργούμε κι αντιστεκόμαστε

Αντιστεκόμαστε στην πρωτοφανή επιχείρηση οικονομικής και κοινωνικής εξόντωσης της πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών και στην χωρίς προηγούμενο, στα παγκόσμια χρονικά, μαζική εκποίηση , αντί ευτελούς αντιτίμου, δημόσιας περιουσίας.

Αντιστεκόμαστε στην νέα τρομοκρατία, του φόβου και της ανασφάλειας, που διαχέεται καθημερινά στο σύνολο του Ελληνικού Λαού και που αναπόδραστα θα επιφέρει γενικευμένη ανομία και κατάρρευση των συνεκτικών δομών της κοινωνίας.

Αντιστεκόμαστε στους αφορισμούς περί βέβαιης καταστροφής της χώρας κι αυτό γιατί υπάρχει οδός σωτηρίας, η οποία όμως περνά μέσα από πολιτικές αποφάσεις που θα έπρεπε να είχαν ήδη παρθεί, ανεξαρτήτως της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που πλήττει τη Χώρα μας, αλλά και ολόκληρη την υφήλιο από το έτος 2008.

Πολιτικές αποφάσεις που έχουν να κάνουν με:

 Την υπογραφή ενός νέου Κοινωνικού Συμβολαίου, από Λαό και Πολιτικούς, που πρώτα απ όλα θα σέβονται τον ιδρώτα του απλού Έλληνα πολίτη, θα ενδιαφέρονται για τον τόπο, σχεδιάζοντας το μέλλον των παιδιών μας παίρνοντας άμεσα μέτρα για να εμπεδωθεί η ανεξαρτησία των θεσμών, ώστε να υπάρξει επιτέλους έλεγχος και αξιοκρατία.

Την πάταξη της διαφθοράς του πολιτικού και διοικητικού συστήματος, που με τις αποφάσεις του συντηρεί τη μαζική φοροδιαφυγή, δικαιώνοντάς τη μάλιστα, μιας και οι φοροφυγάδες επικαλούνται την ενθυλάκωση των αποδιδόμενων φόρων, από συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία παράγουν μαύρο κομματικό και πολιτικό χρήμα.

Τον εξορθολογισμό και τον επαναπροσδιορισμό της αποστολής του Δημοσίου Τομέα. Έναν επαναπροσδιορισμό που αφορά στην περικοπή αυτών των δαπανών που δεν κατευθύνονται προς όφελος του Ελληνικού Λαού, αλλά προς όφελος κομματικών και συντεχνιακών κυκλωμάτων και τέλος με

Την ουσιαστική και απεξαρτημένη από διαπλοκή, χρηματοδότηση των τομέων της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Προστασίας, πυλώνων πάνω στους οποίους στηρίζεται η ύπαρξη του Ελληνικού Λαού.





ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ



Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας







Βούγιας Βασίλης Κατσούλη Παναγιώτα