Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Τροποποίηση κενών οργανικών θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού για τις μεταθέσεις σχολικού έτους 2011-2012

Η Δνση Ειδικής Αγωγής του ΥΠΔΒΜΘ, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 8-7-2011, τα εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β’ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 151 80 - Μαρούσι
Ιστοσελίδα: http://www.minedu.gov.gr
email: t08deab@ypepth.gr
Πληροφορίες: Τ. Τριανταφύλλου,Π. Παρασκευϊώτου, Μ. Μπατσαλιά
Τηλέφωνο: 210 3442332, 210 3442931
FAX : 210 3442193
Μαρούσι, 8/7 /2011
Αρ. Πρωτ. 76834/Γ6
Βαθμός Προτερ.
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ: «Τροποποίηση κενών οργανικών θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού για τις μεταθέσεις σχολικού έτους 2011-2012»

Σας γνωρίζουμε ότι εξαιτίας σοβαρών λαθών που διαπιστώθηκαν στις εισηγήσεις ορισμένων Διευθύνσεων και Γραφείων Εκπαίδευσης, βάσει των οποίων συντάχθηκαν οι πίνακες με τις κενές οργανικές θέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.ΒΠ., σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 3 του Π.Δ. 56/2001 (ΦΕΚ 47/τ.Α΄), ανακοινώνουμε νέους τροποποιημένους πίνακες.
Οι Διευθύνσεις, τα Γραφεία Εκπαίδευσης και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ να καλέσουν όλους όσους έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση μετάθεσης, για τροποποίηση των προτιμήσεών τους, εφόσον το επιθυμούν.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011. Όλες οι άλλες προθεσμίες παραμένουν ίδιες.


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΛΕΒΙΖΟΣ


Δείτε τους τροποποιημένους πίνακες στο site του ΥΠΔΒΜΘ http://www.minedu.gov.gr/ στα ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Π ΚΑΙ Ε.Β.Π

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Λόγω των πολλών λαθών,στον πίνακα οργανικών κενών της εγκυκλίου μεταθέσεων Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π,αποτέλεσμα εσφαλμένων καταχωρήσεων κάποιων Δνσεων Πρωτ/θμιας, Δευτ/θμιας και ΚΕΔΔΥ , η Δνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, προτίθεται να επανακοινοποιήσει στο ορθό τον πίνακα οργανικών κενών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, με ταυτόχρονη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων για μετάθεση.

Βασίλης Βούγιας
Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΡΙΦ. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΚΕ.Δ.Δ.Υ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)

Βερανζέρου 14, Αθήνα www.poseepea.blogspot.com poseepea@yahoo.gr
Tel: 6974714206

Αθήνα 5/07/2011
Α.Π: 77

Προς: Την Υπουργό Παιδείας κα Διαμαντοπούλου
Κοιν: 1- Υφυπουργό Παιδείας Κα Χριστοφιλοπούλου
2- Γενικό Γραμματέα κ. Κουλαϊδή

ΘΕΜΑ: «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΡΙΦ. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΚΕ.Δ.Δ.Υ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»

Αξιότιμη κα Υπουργέ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και το αντίστοιχο ΠΥΣΕΕΠ προχώρησαν, στις 30-6-2011, στην αντικατάσταση της μέχρι τότε αναπληρώτριας προϊσταμένης του ΚΕΔΔΥ Κερκύρας, με παρατυπίες.
Η παφθείσα προϊσταμένη είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή με την υπ. αριθμ. 5201/09-11-2010 απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και με διετή θητεία.
Ωστόσο, στις 14-6-2011, και πριν τη λήξη της θητείας της, δημοσιεύτηκε νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ορισμό νέου Αναπληρωτή Προϊσταμένου του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Κέρκυρας (αριθμ. πρωτ. 3316).

Οι αιρετοί του ΠΥΣΕΕΠ Ιονίων Νήσων με έγγραφο τους προς την Περιφερειακή Δ/νση με Α.Π. 3550/24-06-2011 κατήγγειλαν την παραπάνω πρόσκληση ενδιαφέροντος για αντικατάσταση της Προϊσταμένης του ΚΕΔΔΥ Κερκύρας, επειδή:
1. στο εν λόγω ΚΕ.Δ.Δ.Υ. υπήρχε αναπληρώτρια προϊσταμένη, διορισμένη με διετή θητεία με νόμιμη διοικητική πράξη,
2. δεν υπήρξε ανάκληση της νόμιμης προηγούμενης διοικητικής πράξης,
3. ούτε η απαραίτητη νόμιμη αιτιολόγηση για την ανάγκη νέας πρόσκλησης για πλήρωση θέσης Αναπληρώτριας Προϊσταμένης ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

Οι παρατυπίες αυτές αποτελούν συνέχεια άλλων και αφορούν στην με οποιοδήποτε τρόπο τοποθέτηση συγκεκριμένου ατόμου σ’ αυτή τη θέση. Ξεκινούν δε από τις 23 Οκτωβρίου 2007. Ο τότε Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, όρισε ως αναπληρώτρια της Προϊσταμένης του ΚΕΔΔΥ Κερκύρας (σε περίπτωση απουσίας της), αποσπασμένη υπάλληλο, κατά παράβαση του ισχύοντα ν. 2817/2000 και παρ’ όλο που υπήρχε υπηρετούν προσωπικό με οργανικές θέσεις.

Τον Ιούνιο του 2008, με έγγραφο του ιδίου Δ/ντού Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης, προκύπτει παύση της ανωτέρω Προϊσταμένης με αναδρομική ισχύ από τον Σεπτέμβριο του 2007 (!!!). Η δε θέση του Προϊσταμένου συνεχίζει να καλύπτεται από την ορισθείσα, παρανόμως, τον Οκτώβριου 2007 αναπληρώτρια.

Τον Ιούλιο του 2008, η Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης απευθύνει έγγραφη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους υπαλλήλους του Κ.Δ.Α.Υ. για την κάλυψη της θέσης του προϊσταμένου. Κι ενώ δύο υπάλληλοι, με οργανική θέση στο ΚΕΔΔΥ Κέρκυρας εκδηλώνουν ενδιαφέρον, δυο μέρες αργότερα ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης παρακάμπτει τη νόμιμη διαδικασία επιλογής (λήξη προθεσμίας καταβολής δικαιολογητικών, συνεδρίαση ΠΥΣΕΕΠ) και ζητά από την αναπληρώτρια προϊσταμένη να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της, ακυρώνοντας επί της ουσίας την πρόσκληση ενδιαφέροντος που ο ίδιος είχε εκδώσει.

Τον Σεπτέμβριο του 2010, ο νυν Περιφερειακός Διευθυντής δημοσιεύει Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τις θέσεις προϊσταμένων για όλα τα ΚΕΔΔΥ των Ιονίων Νήσων. Για το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Κέρκυρας δεν υπήρχε υποψήφιος με τα προαπαιτούμενα προσόντα και κατά συνέπεια τοποθετήθηκε, όπως προβλέπει ο νόμος (οργανική θέση, αρχαιότητα), αναπληρώτρια προϊσταμένη με διετή θητεία. Τοποθέτηση που ο ίδιος έρχεται να ακυρώσει μετά από 7 μήνες με την παρούσα «επιλογή» νέου προϊσταμένου.

Είναι φανερό ότι η όλη διαδικασία είναι παράτυπη και αυθαίρετη. Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, όχι μόνο αυτοακυρώνεται με τις συνεχείς παλινωδίες, αλλά υποσκάπτει το έργο των υπηρετούντων στο ΚΕΔΔΥ Κέρκυρας, διαταράσσοντας, συνεχώς, την εργασιακή ηρεμία και συνέχεια.

Κα Υπουργέ

Επικαλούμενοι την αναμφισβήτητη προσήλωσή σας στην τήρηση των Νόμων και Διατάξεων, σας παρακαλούμε να ενεργήσετε, ώστε τόσο ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπσης Περιφ. Ιονίων Νήσων, όσο και το ΠΥΣΕΕΠ , να αναιρέσουν την παράτυπη απόφασή τους στις 30-6-2011 και να αφήσουν τους εργαζόμενους να επιτελέσουν το έργο τους απερίσπαστοι. Οι θέσεις ευθύνης δεν είναι εφαλτήριο και πεδίο πραγματοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών, αλλά εργαλείο κοινωνικής και επιστημονικής προσφοράς.




Για το Δ.Σ


Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας








Βούγιας Βασίλης Κατσούλη Παναγιώτα

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΟ ΥΣΕΕΠ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ

ΑΘΗΝΑ 4/7/2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΟ ΥΣΕΕΠ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ


Σήμερα 4/07/2011, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του ΥΣΕΕΠ, στην Δ/νση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας.

Στο συμβούλιο εισηγήθηκε ο Δ/ντής Ειδικής Αγωγής κος Αλεβίζος 14 θέματα εκ των οποίων το ΥΣΕΕΠ αποφάσισε την συζήτηση 12 θεμάτων και ανέβαλε τα 2 που αφορούσαν μετατάξεις του προηγούμενου έτους.

Από τα 12 θέματα, απέρριψε τα 2 που αφορούσαν ενστάσεις κατά των πινάκων αναπληρωτών, ως μη αρμόδιο και δεν έκανε δεκτή την ένσταση κατά της μη πλήρωσης οργανικής θέσης ΠΕ26 Λογοθεραπευτών, αποδεχόμενο την εισήγηση της υπηρεσίας ότι ο προβλεπόμενος αριθμός για διορισμό του συγκεκριμένου κλάδου που ήταν 10, καλύφθηκε απόλυτα.

Επίσης γνωμοδότησε θετικά, για την αποδέσμευση μέλους ΕΕΠ προκειμένου να μεταταχθεί στην Β΄θμια Εκπαίδευση, για μία άδεια άνευ αποδοχών, καθώς και για μία άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου επ΄ αμοιβή.

Στην συνέχεια γνωμοδότησε θετικά για την συνάφεια 57 μεταπτυχιακών τίτλων, μόνιμου προσωπικού και αναπληρωτών μελών ΕΕΠ και αναγνώρισε 15 προϋπηρεσίες συναδέλφων.

Τέλος έκανε δεκτή την αίτηση παραίτησης μέλους ΕΕΠ.

Ως προς το θέμα των αιτήσεων επανατοποθέτησης, το συμβούλιο αναγνώρισε ότι πράγματι δημιουργήθηκε πρόβλημα με την μη αποδοχή του διορισμού συναδέλφων τον περασμένο Δεκέμβριο, έκρινε όμως ότι αφ΄ ενός δεν προβλέπεται από καμία διάταξη η συγκεκριμένη διαδικασία, αφ΄ετέρου δεν γνωστοποιήθηκε η πιθανότητα μιας τέτοιας διαδικασίας σε όλους τους διορισμένους της ίδιας περιόδου, που πιθανόν να ενδιαφέρονταν επίσης.

Οι αιτήσεις απόσπασης για ειδικούς λόγους, παραπέμφθηκαν για συζήτηση μαζί με τις άλλες αποσπάσεις, οι οποίες θα υποβληθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα από την σχετική εγκύκλιο.

Δημήτρης Παπαευθυμίου
Αιρετός ΥΣΕΕΠ