Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΟΥΓΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ( ΣΑΒΒΑΤΟ 8-10-2011) ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.


ΛΑΜΙΑ 6-10-2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΟΥΓΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ( ΣΑΒΒΑΤΟ 8-10-2011)


«ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ»

 Αγαπητοί συνάδελφοι

Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω εν συντομία για τις δράσεις που ανέπτυξε η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α), σχετικά με το θέμα της πιθανής κατάργησης των ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΦΟΡΟΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ(ΚΕ.Δ.Δ.Υ).

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α λοιπόν:
ü  1ον)  Αποκάλυψε και ακολούθως ανέδειξε το θέμα, της κατάργησης των ΚΕΔΔΥ, δημοσιοποιώντας το προσχέδιο Νόμου για τη Διοικ/κή Αναδ/ση της Εκπ/σης. Έως τότε υπήρξε κατασυκοφάντηση μελών του Δ.Σ, ότι διακινούν  ανυπόστατες φήμες. Μετά τη δημοσιοποίηση του προσχεδίου, υπηρεσιακοί παράγοντες καθησύχαζαν τους εργαζόμενους στα ΚΕΔΔΥ, λέγοντάς τους πώς επρόκειτο για ένα «προσχέδιο διαλόγου». Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α όμως απέδειξε με ντοκουμέντα πως το εν λόγω « προσχέδιο διαλόγου», συζητήθηκε και πήρε έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο της 28ης Ιουλίου 2011. Άρα ανά πάσα στιγμή μπορεί να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.
ü  2ον) Ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή για την ύπαρξη του προσχεδίου και το περιεχόμενό του, τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Κομνηνό Μαντά, τον Γραμματέα της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσυφάκη, τον Πρόεδρο του ΠΕΣΕΑ Μηνά Ευσταθίου και άλλους φορείς Ειδικής Αγωγής. Από όλους αυτούς, ζήτησε τη στήριξή τους.
ü  3ον) Ενημέρωσε με επιστολή της, επί του θέματος, την Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής  κα Αράπογλου, τον Αντιπρόεδρο κο Παντούλα, καθώς και τα μέλη αυτής της Επιτροπής.
ü  4ον)  Απέστειλε Υπομνήματα με τις θέσεις και τις απορίες της επί του θέματος της ενδεχόμενης κατάργησης των ΚΕΔΔΥ, στην Υπουργό κα Διαμαντοπούλου, στην Υφυπουργό κα Χριστοφιλοπούλου και στον Δντή Ειδικής Αγωγής Γιώργο Αλεβίζο. Από την κα Χριστοφιλοπούλου δε, αιτήθηκε συνάντηση.
ü  5ον)  Πριν  τη δημοσιοποίηση του προσχεδίου, η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α επισκέφθηκε το ΥΠΔΒΜΘ και είχε σειρά επαφών, ( με τη Δντρια του γραφείου της κας Διαμαντοπούλου, με το σύμβουλο της Υπουργού κο Κατσαρό, με τον Δντή Ειδικής Αγωγής κο Αλεβίζο κ.λ.π) ώστε να διελευκανθεί το τότε «μυστήριο» των  φημών περί κατάργησης των ΚΕΔΔΥ.
ü  6ον)  Ενημέρωσε για τα περί κατάργησης των ΚΕΔΔΥ, τα Πολιτικά Κόμματα, τον Τομεάρχη Παιδείας κο Σπηλιωτόπουλο, τον Ανεξάρτητο Βουλευτή κο Κουρουμπλή, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κο Κουράκη, τους  Βουλευτές ΠΑΣΟΚ, κα Αντωνίου, κο Καρτάλη, τον Υφυπουργό Οικονομικών κο Σαχινίδη κ.α.
ü  7ον)  Έχοντας την συνδρομή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, ο Βουλευτής και Τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ κος Σπηλιωτόπουλος , έκανε Επερώτηση στη Βουλή, στις 30-9-2011, με θέμα « Κατάργηση των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης(ΚΕ.Δ.Δ.Υ)»,  η οποία και αναμένεται να απαντηθεί από το ΥΠΔΒΜΘ, τις προσεχείς ημέρες.
ü  8ον)  Ενημέρωσε διεξοδικά και κινητοποίησε τους Περιφερειακούς Συλλόγους Ε.Ε.Π και αυτοί με τη σειρά τους βρίσκονται στη διαδικασία κινητοποίησης των τοπικών σχολικών κοινοτήτων, των θεσμών της Εκπαίδευσης και των τοπικών κοινωνιών γενικότερα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι Περιφερειακοί Σύλλογοι Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου, οι οποίοι συμμετέχουν σε κοινές δράσεις με τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ της περιοχής των, αναδεικνύοντας με διάφορους τρόπους το θέμα της κατάργησης των ΚΕΔΔΥ.
ü  9ον)  «Επικοινώνησε» το θέμα της κατάργησης των ΚΕΔΔΥ, μέσω των εκπαιδευτικών sites & blogs.

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί η μεγάλη συμβολή στις δράσεις αυτές της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, του Περιφερειακού Συλλόγου της Αττικής,  αντάξια της δεσπόζουσας θέσης  την οποία κατέχει, λόγω πληθυσμιακών δεδομένων, αλλά και ποιοτικών χαρακτηριστικών,  στην εκπροσώπηση             του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π.

Χρειάζεται ακόμη πολλά να γίνουν και θα γίνουν.
  
Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους:
  • Οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΚΕΔΔΥ,  στον μαθητικό πληθυσμό, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα, είναι πολύτιμες και πρέπει να προστατευθούν από τη λαίλαπα που διαλύει        τον κοινωνικό ιστό της χώρας.
  • Η δομή τους πρέπει να διατηρηθεί αυτούσια σε όποιο σχήμα επιλεγεί να ανήκουν.
  • Οι οργανικές θέσεις των επιστημόνων των ΚΕΔΔΥ πρέπει να διασφαλισθούν μιας και με το υπάρχον προσχέδιο δεν διασφαλίζονται σε καμία περίπτωση.
  •  Εκπαιδευτικές οργανικές θέσεις δεν υπήρξαν ποτέ και ούτε πρόκειται να υπάρξουν σε Διοικητική Υπηρεσία.
  • Πρέπει να παρουσιάσουμε βελτιωτικές προτάσεις όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας των ΚΕΔΔΥ.(διαγνωστικό-υποστηρικτικό κομμάτι)
  • Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη το γεγονός πως αρκετά ΚΕ.Δ.Δ.Υ, ιδίως της Περιφέρειας λειτουργούν αποκλειστικά με συναδέλφους συμβασιούχους. Τι θα γίνει στο ενδεχόμενο που αυτοί πάψουν να προσλαμβάνονται, όπως επιτάσσει το επαχθές μνημόνιο.
  • Τέλος, το προσχέδιο για τη Διοικ/κή Μεταρ/ση είναι έκθεση ιδεών και όχι σοβαρό σχέδιο νόμου και πρέπει να αποσυρθεί.
Συνάδελφοι

οι χαλεποί καιροί που ενέσκηψαν επί των κεφαλών μας, ευγενική χορηγία των διαχρονικών ταγών μας, απαιτούν από εμάς:

ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗ- ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Καλή δύναμη


Βασίλης Βούγιας

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α:« Μετακίνηση Αποσπασθέντων Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π για το σχ.έτος 2011-12»



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)
Βερανζέρου 14, Αθήνα    www.poseepea.blogspot.com   poseepea@yahoo.gr
Tel: 6974714206


Αθήνα 4-10-2011
Αρ.πρωτ: 88

ΘΕΜΑ: « Μετακίνηση Αποσπασθέντων Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π για το σχ.έτος 2011-12»

Συνάδελφοι
      Το θέμα της μετακίνησης των αποσπασθέντων Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, φαίνεται ότι λύνεται.
      Ο Δντής Ειδικής Αγωγής κος Αλεβίζος εξασφάλισε έναν επιπλέον αριθμό πιστώσεων Αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, τον οποίο και θα κατανείμει στις Περιφέρειες της χώρας, ώστε αφενός μεν να καλύψει τα πολλά κενά που υπάρχουν σε Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, αφετέρου δε να απεμπλακούν οι συνάδελφοι αποσπασθέντες από αυτόν τον ιδιότυπο εγκλωβισμό στον οποίο είχαν περιέλθει.
      Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον Δντή Ειδικής Αγωγής κο Αλεβίζο, γιατί σε πολύ δύσκολες στιγμές για την Παιδεία, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, δίνει λύση σε ένα πολύ σύνθετο πρόβλημα, το οποίο θα μπορούσε να ταλαιπωρήσει αφάνταστα πολλές οικογένειες, αλλά και τον αιρετό του ΥΣΕΕΠ, συνάδελφο Δημήτρη Παπαευθυμίου, ο οποίος καθημερινά προσπαθεί εδώ και δεκαετίες, είτε παλαιότερα από τη θέση του Προέδρου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.ΕΑ, είτε από τη θέση του αιρετού του ΥΣΕΕΠ, να λύνει τα πολλά και ιδιαίτερα προβλήματα που διαχρονικά αντιμετωπίζει το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, στον χώρο της Εκπαίδευσης.
Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γ. Γραμματέας  








Βούγιας Βασίλης                                                                Κατσούλη Π                                         
                        

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: Επιστολή στην ΑΔΕΔΥ με θέμα το Ε.Ε.Π και το Ε.Β.Π σε σχέση με το Ενιαίο Μισθολόγιο.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr
 
                                                                                                                Αθήνα 4-10-2011
Αρ.Πρωτ: 87

Προς την Εκτελεστική Επιτροπή του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ



Θέμα: « ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ(Ε.Ε.Π)»


Αγαπητοί συνάδελφοι

Όπως γνωρίζετε, σε λίγες μέρες θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει και το  Ενιαίο Μισθολόγιο για τους Δημόσιους Υπάλληλους. Η ΑΔΕΔΥ θα κληθεί σε διαβούλευση από την Κυβέρνηση και ως εκ τούτου επιθυμούμε να σας εκθέσουμε τα παρακάτω, ευελπιστώντας να ληφθούν σοβαρά υπόψη στις όποιες διαπραγματεύσεις γίνουν επί του θέματος αυτού.

Στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης(ΣΜΕΑΕ), στα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης(ΚΕ.Δ.Δ.Υ) και στα Τμήματα Ένταξης, υπηρετεί Εκπαιδευτικό, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π)(Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές κ.λ.π) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π).

Το Ε.Ε.Π και το Ε.Β.Π, ανήκει στο εκπαιδευτικό προσωπικό των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ και στο προσωπικό αυτό καταβάλλονται οι αποδοχές και πάσης φύσεως πρόσθετες αμοιβές και επιδόματα που καταβάλλονται στους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης(παρ. 5 α και 5β, του άρθρου 56, του ν.3966)

Οι επαγγελματίες αυτοί αγωνίζονται σε πολύ αντίξοες συνθήκες να εκπαιδεύσουν, να καταρτίσουν και να στηρίξουν ψυχολογικά και κοινωνικά, τα ανάπηρα παιδιά και τις οικογένειές τους, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή με εργασιακή εξουθένωση(burnout).

Η Πολιτεία πριν από 26 χρόνια(ν.1566/85), αναγνώρισε το πολύ δύσκολο έργο αυτών των ανθρώπων, αμείβοντάς τους με επίδομα Ειδικών Συνθηκών, νυν Ειδικής Αγωγής, της τάξεως των 157,57 ευρώ μεικτά.

Λαμβανομένου υπόψη ότι ο κλάδος των Εκπαιδευτικών, διαχρονικά ήταν από τους χειρότερα αμειβόμενους κλάδους, το εν λόγω επίδομα ελάχιστα αντιστοιχεί στις εργασιακές επιβαρύνσεις και στην μεγάλη δυσκολία του αντικειμένου εργασίας των επιστημόνων αυτών.

Παρόλα αυτά όμως, φαίνεται  πως η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης δεν έχει προτεραιότητα  τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και την κάλυψη των αναγκών των παιδιών με αναπηρίες, ούτε δείχνει να υπολογίζει την αξία μιας δίκαιης αμοιβής για εργαζόμενους υψηλών προσόντων με μεγάλη εργασιακή επιβάρυνση.

Γνωρίζουμε πως η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη για τη χώρα και τους πολίτες της. Γνωρίζουμε επίσης ότι αυτό που έρχεται είναι το Νέο Φτωχολόγιο της εξαθλίωσης των Δημοσίων Υπαλλήλων και όχι το Νέο Μισθολόγιο του «εξορθολογισμού» των αμοιβών.

Γι αυτό το λόγο απευθυνόμαστε σε σας, αφενός μεν καλώντας σας να σταθείτε στο πλευρό των εργαζομένων της Ειδικής Αγωγής, υπερασπιζόμενοι το δίκαιο αίτημά τους, αφετέρου δε ζητώντας σας να ληφθεί μέριμνα ώστε στις διατάξεις του Ενιαίου Μισθολογίου, το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, να μην «ξεχασθεί» για μια ακόμη φορά.




Για το Δ.Σ




Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γ. Γραμματέας  








Βούγιας Βασίλης                                                                Κατσούλη Π                                        


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ Φ. ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΣΤΟ Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2012

 Δείτε το ενημερωτικό σημείωμα απο εδώ:http://www.seepeaa.gr/LH2Uploads/ItemsContent/993/ENIMEROTIKO-ANDREOPOULOU-APOSPASEIS-2011.pdf

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: Διαμαρτυρία για την Απόφαση Αποσπάσεων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)
Βερανζέρου 14, Αθήνα    www.poseepea.blogspot.com   poseepea@yahoo.gr
Tel: 6974714206


                                                                                                     
                                                                                                          Αθήνα 4/10/2011
                                                                                                           Α.Π: 86

                                                             
                                                               
                                                  Πρός: Υπουργό Παιδείας κα Διαμαντοπούλου
                                                               
                                                               
                                                    Κοιν: Υφυπουργό κα Χριστοφιλοπούλου
                                                                         
                                                                                                                                                 
                                                            Δντή Ειδικής Αγωγής κο Αλεβίζο




ΘΕΜΑ: " Διαμαρτυρία για την Απόφαση Αποσπάσεων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π)"


Αξιότιμη κα Υπουργέ

Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε, στην με άρ. πρωτ: 113105/Γ6/30-9-2011 Απόφασή σας, σχετικά με τις Αποσπάσεις του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π), την ύπαρξη επισήμανσης, η οποία θέτει ως προαπαιτούμενο  εκτέλεσης της απόφασης αποσπάσεων, «την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της σχολικής μονάδας από την οποία αποσπώνται οι εκπαιδευτικοί.»
Η επισήμανση αυτή τίθεται για πρώτη φορά στα χρονικά της διαδικασίας των Αποσπάσεων του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π και είναι φανερό πως δεν λαμβάνει υπόψη τις παρακάτω ιδιαίτερες παραμέτρους, οι οποίες είναι σύμφυτες των ιδιαιτεροτήτων του ίδιου του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

1ον) Τα οργανικά κενά Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π στις  ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ είναι 405 και πολλαπλάσια τα λειτουργικά(Για παράδειγμα, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π αποτελείται από 19 άτομα. Τα οργανικά κενά όμως είναι 36 και τα λειτουργικά 49). Η υποστελέχωση είναι ευρεία και δυστυχώς και διαχρονική. Στην ουσία λοιπόν οι αποσπάσεις του προσωπικού αυτού, έχουν να κάνουν με μετακίνηση του κενού από μονάδα σε μονάδα, με μέριμνα του ΥΣΕΕΠ μάλιστα, για διάθεση του αποσπασμένου προσωπικού, σε περισσότερες της μιάς Σχολικές Μονάδες ή ΚΕΔΔΥ. Μάλιστα, αυτές οι Αποσπάσεις, δίδουν τη δυνατότητα να έχουν μόνιμο προσωπικό  αρκετές ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ, που σε αντίθετη περίπτωση δεν θα είχαν ποτέ.

2ον) Οι πιστώσεις  για Αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ, οι οποίες έχουν διατεθεί, είναι ελάχιστες, σε σχέση με τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σ αυτό το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Περιφέρεια Αττικής, στην οποία διατέθηκαν 67 πιστώσεις Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π) και μόνον 17 για Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π). Την προβληματική αυτή κατάσταση επιδείνωσε το γεγονός ότι σε αρκετές Περιφέρειες της χώρας, δεν ελήφθησαν υπόψη, από τα αντίστοιχα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, τα δημιουργηθέντα κενά των Αποσπάσεων και οι πιστώσεις Αναπληρωτών αξιοποιήθηκαν διαφορετικά και όχι στο να καλύψουν τα κενά αυτά.

Αξιότιμη κα Υπουργέ

Το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό, καλύπτει πραγματικές ανάγκες σε όποιο χώρο της Ειδικής Αγωγής βρεθεί. Δουλεύει  με υψηλό αίσθημα ευθύνης, κάτω από ιδιαίτερα  αντίξοες συνθήκες, χωρίς προνόμια και χωρίς τη δυνατότητα οποιασδήποτε εξέλιξης στο χώρο της Εκπαίδευσης. Ένα από τα ελάχιστα δικαιώματά του είναι και το δικαίωμα της Απόσπασης  για σοβαρούς λόγους, τους οποίους το ΥΣΕΕΠ αξιολόγησε, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ  και γνωμοδότησε θετικά.

Ζητούμε, λοιπόν,  από σας να καλύψετε τα οργανικά και λειτουργικά κενά του ΕΕΠ και ΕΒΠ, ώστε να αναπληρωθεί το αποσπασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό και να στελεχωθούν οι άδειες από ΕΕΠ και ΕΒΠ μονάδες.

 Αν αυτό δεν μπορέσει να συμβεί, λαμβανομένου υπόψη της πολύ δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας, είμαστε σίγουροι ότι θα κατανοήσετε την αναγκαιότητα εκτέλεσης της Απόφασής σας των Αποσπάσεων του ΕΕΠ και ΕΒΠ, με το να δώσετε εντολή άμεσης μετακίνησης των αποσπασθέντων.




Για το Δ.Σ


Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γ. Γραμματέας  








Βούγιας Βασίλης                                                                Κατσούλη Π.                                        
                        


Διαμαρτυρία για τις Αποσπάσεις του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, του αιρετού ΥΣΕΕΠ, Δημήτρη Παπαευθυμίου.


Αθήνα 4-10-2010
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Π ΚΑΙ Ε.Β.Π
Αιρετού ΥΣΕΕΠ Παπαευθυμίου Δημήτρη
                                      
                   Προς   Την Υπουργό Παιδείας κα Διαμαντοπούλου
                                 Κοιν. Υφυπουργό κα Χριστοφιλοπούλου
Αξιότιμη κα Υπουργέ
                      Με μεγάλη καθυστέρηση φέτος, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αποσπάσεων του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού που εργάζονται στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ.          Το Υ.Σ.Ε.Ε.Π,  αξιολόγησε την κάθε μία αίτηση χωριστά και αφού έλαβε σοβαρά υπόψη του τους προσωπικούς λόγους των συναδέλφων, αλλά και τις ανάγκες των Σ.Μ.Ε.Α.Ε και των ΚΕ.Δ.Δ.Υ,  γνωμοδότησε θετικά για 121 αποσπάσεις.   Κατά την διάρκεια της διαδικασίας υπογραφής της σχετικής απόφασης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, προστέθηκε παράγραφος,  για πρώτη φορά στην ιστορία του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, που όριζε ότι η απόσπαση θα υλοποιείται μετά την αναπλήρωση του προσωπικού.
            Η συγκεκριμένη παράγραφος θα είχε ιδιαίτερη σημασία εάν προηγούνταν των  πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών και τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π είχαν την δυνατότητα της κάλυψης όλων των κενών που προέκυψαν,  με βάση τον αριθμό των πιστώσεων.          Αυτό όμως δεν έγινε, οι πιστώσεις σε αρκετές περιφέρειες αξιοποιήθηκαν χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη τα κενά που δημιουργήθηκαν με τις αποσπάσεις, με αποτέλεσμα αρκετοί συνάδελφοι να μην μπορούν να αποσπαστούν.          Η διαδικασία που ακολουθήθηκε και το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται μπροστά στο οξύμωρο , από την μία να έχουν πάρει την απόσπαση και από την άλλη να μην μπορούν να μετακινηθούν, χωρίς να γνωρίζουν αν τελικά θα εξασφαλιστούν νέες πιστώσεις, αγγίζει τα όρια του εμπαιγμού.
Κα Υπουργέ
Κατανοείτε ότι με την φετινή πρακτική που ακολουθήσατε, καταστρατηγήσατε το δικαίωμα του Ε.Ε.Π και του Ε.Β.Π  να ζητήσει για σοβαρούς λόγους την απόσπασή του και εξαντλήσατε όλη σας την αυστηρότητα στο προσωπικό που, σε όποιον χώρο της ειδικής αγωγής και αν βρεθεί, θα προσφέρει τις υπηρεσίες του με την ίδια υπευθυνότητα και αυταπάρνηση, καλύπτοντας πραγματικές ανάγκες.
            Σε περίπτωση που επικαλεσθείτε, ότι η προϋπόθεση της αναπλήρωσης ισχύει και για τους άλλους εκπαιδευτικούς, θα σας θυμίσουμε ότι ο αριθμός των πιστώσεων για το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, είναι ποσοστιαία πολύ μικρότερος των άλλων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν.        Επίσης θα σας θυμίσουμε ότι τα οργανικά κενά των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ, για όλες τις ειδικότητες, είναι 405 και σε αυτά θα πρέπει να προσθέσετε και πολλαπλάσιο αριθμό λειτουργικών κενών, τα οποία δυστυχώς εδώ και χρόνια δεν καλύπτονται. Με τις αποσπάσεις, έχουν την δυνατότητα αρκετές από τις  Σ.Μ.Ε.Α.Ε και ΚΕ.Δ.Δ.Υ, που δεν έχουν μόνιμο προσωπικό, να υποστηριχθούν από το Ε.Ε.Π και το Ε.Β.Π.
            Το Υ.Σ.Ε.Ε.Π, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των Σ.Μ.Ε.Α.Ε, απέσπασε  αρκετούς συναδέλφους σε περισσότερες από μία μονάδες, ζητώντας από την διεύθυνση Ειδικής Αγωγής να μεριμνήσει για την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων. Παρόλο που τελικά ο αριθμός των πιστώσεων ήταν πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των αποσπάσεων, δεν έγινε σωστή κατανομή τους από τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, ώστε να καλυφθούν σε πρώτη φάση οι αποσπάσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το σοβαρό πρόβλημα της μη αναπλήρωσης.
            Κα υπουργέ
            Είναι καλό και σκόπιμο, όλοι οι αποσπασμένοι να αναπληρωθούν, όπως και τα υπόλοιπα οργανικά και λειτουργικά κενά να καλυφθούν, με αύξηση των πιστώσεων και καλή κατανομή στις Περιφέρειες.
            Σε περίπτωση όμως που αυτό δεν είναι εφικτό,  για τους οικονομικούς λόγους που όλοι γνωρίζουμε, θα πρέπει να δώσετε την δυνατότητα άμεσης μετακίνησης  των αποσπασμένων, αφού στην ουσία αυτό θα σημαίνει μετακίνηση του κενού, από την μία μονάδα, σε μία άλλη, με ταυτόχρονη κάλυψη περισσότερων Σ.Μ.Ε.Α.Ε και ΚΕ.Δ.Δ.Υ.
            Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα σημάνει δυσλειτουργία των Σ.Μ.Ε.Α.Ε και των ΚΕ.Δ.Δ.Υ, δημιουργώντας ταυτόχρονο μεγάλο πρόβλημα στο Ε.Ε.Π και το Ε.Β.Π.
            Ευελπιστούμε για την κατανόηση και άμεση ανταπόκρισή σας.

Παπαευθυμίου Δημήτρης
Αιρετός Υ.Σ.Ε.Ε.Π

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: Απεργία Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr
 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Απεργία
Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Καλούμε τους Περιφερειακούς Συλλόγους να συμμετάσχουν στην
απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για την
Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011.
Γιατί το βαρέλι δεν έχει πάτο τελικά.


Για το Δ.Σ





Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γ. Γραμματέας  








Βούγιας Βασίλης                                                                Κατσούλη Π                                          

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Τι γίνεται όταν καταργείται η οργανική θέση ενός εκπαιδευτικού;


Τι γίνεται όταν καταργείται η οργανική θέση ενός εκπαιδευτικού;

Σύμφωνα  με τη παρ.1, του άρθρου 39 του ν.3528/07 (Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας): «Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι, εφόσον αυτές οι θέσεις υπάρχουν»

Όμως, η παρ.2, του άρθρου 2, του ν.3528/07 αναφέρει ότι: «Υπάλληλοι ή λειτουργοί του κράτους ή νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, οι οποίοι, κατά συνταγματική ή νομοθετική πρόβλεψη, διέπονται από ειδικές διατάξεις, καθώς και οι υπάλληλοι των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος, για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται από τις ειδικές γι’ αυτούς διατάξεις»

O κλάδος των Εκπαιδευτικών διέπεται από ειδικές διατάξεις. Συγκεκριμένα από τον ν.1566/85, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Άρα  δεν εμπίπτει στη ρύθμιση της προαναφερθείσας παρ.1, του άρθρου 39 του ν.3528/07, η οποία συνδέει την μονιμότητα του υπαλλήλου με την ύπαρξη οργανικής θέσης.

 Οι οργανικές θέσεις έχουν νομοθετηθεί ενιαία, κατά Κατηγορία και Κλάδο και νοούνται αφηρημένες. Μάλιστα το Προεδρικό Διάταγμα 50/96, όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ.100/97, αντιμετωπίζει τις καταργήσεις και  συγχωνεύσεις των  σχολικών μονάδων, οι οποίες δημιουργούν υπεραριθμίες.

Βασίλης Βούγιας 

Διαβάστε το "Αλλαγές που επιφέρει ο «σχολικός Καλλικράτης» στις
υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών", του Γιώργου Δημητρακόπουλου, αναπληρωματικού αιρετού ΚΥΣΠΕ, από εδώ: http://www.edugate.gr/files/attachments/enimerosi%2023_1_2011.pdf