Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Πλεονάζων χρόνος ήταν και πάει. Για γέλια και για κλάματα.


Στο επί του άρθρου 29 του ν.4024 "Κατάταξη σε μισθολογικά κλιμάκια του υπηρετούντος προσωπικού", η εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στη σελίδα 25, αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Μετά την ανωτέρω μισθολογική ένταξη, η μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 12 του κοινοποιούμενου νόμου, οι οποίες προβλέπουν ότι για τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων απαιτείται η παρέλευση διετίας ή τριετίας ανάλογα με το βαθμό στον οποίο έχει ενταχθεί ο υπάλληλος. Αυτό σημαίνει ότι ο πλεονάζων χρόνος που τυχόν απομένει μετά την ανωτέρω μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων στους οικείους βαθμούς και Μ.Κ. δεν θα ληφθεί υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο. Συνεπώς, το επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο σε όλους τους υπαλλήλους θα δοθεί μετά την παρέλευση διετίας ή τριετίας από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων του κεφαλαίου δεύτερου του  κοινοποιούμενου νόμου(1-11-2011)."

Βασίλης Βούγιας

Πρωθ/γός Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ:"Προωθείται η αναδ/ση και ο εξορθ/σμός των Δ/κών Περιφ/κών δομών της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης"

 Ο Πρωθυπουργός ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή ανέφερε οτι  προωθείται για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο του ΥΠΔΒΜΘ για τη Διοικητική Αναδιοργάνωση των δομών της Εκπαίδευση, μέσα στο οποίο περιλαμβάνεται(;) και η κατάργηση των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. 
Χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Προωθείται η αναδιάρθρωση και ο εξορθολογισμός των εκατοντάδων διοικητικών περιφερειακών δομών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η εφαρμογή του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί λαϊκή επιταγή, όπως εκφράστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Κοινοβουλίου. Επίσης η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε δράσεις που αφορούν την αναδιάρθρωση του ερευνητικού ιστού της χώρας. Τέλος, σημαντική είναι και η άμεση υλοποίηση του προγράμματος της διά βίου εκπαίδευσης».

Παροχή οδηγιών, από το Γ.Λ.Κ, για την εφαρμογή των διατάξεων του Ενιαίου Μισθολογίου. Πίνακες για μισθούς -επιδόματα-υπερωρίες.

Δείτε την εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από εδώ: http://et.diavgeia.gov.gr/f/minfin/ada/4574%CE%97-8%CE%9C%CE%98

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

"Η εκπαίδευση στην Ε.Ε. του νεοφιλελευθερισμού" του Νίκου Φωτόπουλου, Κοινωνιολόγου -ερευνητή σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής

Εν μέσω ευρωπαϊκής κρίσης και σε μια περίοδο ραγδαίων αλλαγών σε ολόκληρο το φάσμα του κοινωνικού ιστού, ο ρόλος της εκπαίδευσης διαγράφεται ολοένα και πιο κρίσιμος.
Την ίδια στιγμή, πολλά από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. υλοποιούν μεταρρυθμίσεις, επιχειρώντας να...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Φωτόπουλου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία(13-11-2011) από εδώ:  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=13/11/2011&id=325523