Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΣΤΟ Υ.Σ.Ε.Ε.Π, ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ  ΣΤΟ Υ.Σ.Ε.Ε.Π, 
ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι, Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π,
με αίσθημα βαθιάς συγκίνησης για την αμέριστη εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου και την ανάδειξή μου ως αιρετό μέλος στο Υ.Σ.Ε.Ε.Π, θέλω να σας εκφράσω τις βαθιές μου ευχαριστίες.
Αισθάνομαι μεγάλη τιμή  και δικαίωση των υπηρεσιών που προσέφερα για πολλά χρόνια από την θέση του αιρετού, αφού με τίμησε η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, μόνιμων και αναπληρωτών.
Ταυτόχρονα αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη  για την ανταπόκρισή μου στο ρόλο του αιρετού, στις χειρότερες συγκυρίες για όλους μας. Συγκυρίες που έχουν να κάνουν με  την οικονομική και επαγγελματική μας εξαθλίωση ,  την εγκατάλειψη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, με την απόφαση για μείωση των πιστώσεων για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, τον επόμενο χρόνο, σε αριθμό σχεδόν μηδενικό , γεγονός που θα οδηγήσει  στη δυσλειτουργία των δομών της ειδικής αγωγής και τους συναδέλφους στην ανεργία.
Οι δύσκολες αυτές συνθήκες κάνουν πιο επιτακτική την ανάγκη να είμαστε όλοι μαζί, χωρίς διαχωρισμούς και προκαταλήψεις, με παρουσία δυναμική,  συντονισμένη από τα συνδικαλιστικά μας όργανα, στους χώρους δουλειάς και στους χώρους λήψης των αποφάσεων.
Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τους αγώνες και δεν πρέπει να δεχτούμε παθητικά την όποια μοίρα μας.
Μέσα από τον κοινωνικό και υποστηρικτικό μας ρόλο  στην εκπαίδευση, οφείλουμε να έχουμε  το κεφάλι ψηλά, ενδυναμωμένοι από τις δυσκολίες που περνά η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Σε μας και στους εκπαιδευτικούς στηρίζουν την τελευταία τους ελπίδα για δωρεάν αξιολόγηση, υποστήριξη,  καθοδήγηση και εκπαίδευση, το σύνολο των γονέων και των μαθητών της γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, βλέποντας την καθημερινότητα τους να γίνεται ολοένα και πιο δυσβάσταχτη και το αύριο να φαντάζει δυσοίωνο.
Εμείς οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους.
Από την πλευρά μου δηλώνω ότι θα είμαι εκεί όπου ο κάθε συνάδελφος με χρειάζεται, υποστηρίζοντας τα σύννομα δικαιώματά του, την ατομική και επαγγελματική του υπόσταση και το δικαίωμά του να εργάζεται με αξιοπρέπεια.
                                                            Σας ευχαριστώ όλους

                                               Δημήτρης Παπαευθυμίου
                                                 Αιρετός στο Υ.Σ.Ε.Ε.Π