Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Έντονη διαμαρτυρία για τη μη αξιοποίηση του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π), όσον αφορά στις δράσεις του ΥΠΔΒΜΘ για την αντιμετώπιση του φαινομένου της σχολικής βίας


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr


                                                                Αθήνα 2-3-2012
Α.Π: 101


           Προς: -Την Υπουργό ΥΠΔΒΜΘ κ.Διαμαντοπούλου

                                                                                                                                                                 
           Κοιν –Τον Αναπλ.Υπουργό Παιδείας κ.Αρβανιτόπουλο
                 -Την Υφυπουργό Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου
                - Τον Δντή Ειδικής Αγωγής  ΥΠΔΒΜΘ κ Αλεβίζο
                 -Τον Συνήγορο του Παιδιού κο Μόσχο
                 -Την Επιτρ. Μορφωτικών Υποθ. της Βουλής
                - Τα Πολιτικά Κόμματα του Κοινοβουλίου
                - Τα Μ. Μ. Ε

Θέμα: «Έντονη διαμαρτυρία για τη μη αξιοποίηση του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π),  όσον αφορά στις δράσεις του ΥΠΔΒΜΘ για την αντιμετώπιση του φαινομένου της σχολικής βίας»
 

Αξιότιμη κα Υπουργέ

Σε συνέχεια του εγγράφου μας με αρ.πρωτ.93/17-11-2011, και πολλών τηλεφωνικών μας παρεμβάσεων, βρισκόμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να μας ξαφνιάζει και να μας προκαλεί ερωτήματα και απορίες, το γεγονός ότι επιμένετε στην μη αξιοποίηση του  Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π), το οποίο υπηρετεί εδώ και 25 χρόνια  σε δομές του Υπουργείου Παιδείας, όσον αφορά στις δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου της σχολικής βίας τις οποίες εξαγγείλατε.

Το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, προσωπικό υψηλών προσόντων με μεγάλη εμπειρία και εξοικείωση σε θέματα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα, έχει παρουσία απ άκρη σ άκρη σε όλη τη χώρα μέσω των 58 ΚΕΔΔΥ και των πολλών ΣΜΕΑΕ και θα μπορούσε να συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της σχολικής βίας.

Παρόλα αυτά επιλέξατε να αγνοήσετε και να μην αξιοποιήσετε τα στελέχη και τις υπηρεσίες του Υπουργείου σας και να αντιμετωπίσετε το όντως εξαιρετικά σύνθετο και με μεγάλες διαστάσεις φαινόμενο, αποσπασματικά και ευκαιριακά με προγράμματα ΕΣΠΑ, περιφερόμενους «πυροσβέστες»- κινητές μονάδες,  «ειδικούς» επιστήμονες κ.λ.π.

Αξιότιμη κα Υπουργέ

Σ  αυτόν τον αγώνα για την αντιμετώπιση της ανασφάλειας, της οργής και του φόβου που εγκαταστάθηκαν για τα καλά στους εφήβους αλλά και στο σύνολο του Ελληνικού Λαού, σ αυτόν τον αγώνα για την επιβίωση του, δεν περισσεύει κανείς.


Για το Δ.Σ
 Ο Πρόεδρος                Η Γ.Γραμματέας

Βούγιας Βασίλης              Κατσούλη Παναγιώτα

Καθορισμός αποδοχών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Δείτε την Κ.Υ.Α(Κοινή Υπουργική Απόφαση) του Υφυπουργού Διοικ/κής Μετ/σης κ Ηλεκτρ/κής Διακ/σης Ντίνου Ρόβλια και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη από εδώ:http://et.diavgeia.gov.gr/f/minfin/ada/%CE%9244%CE%A1%CE%97-%CE%9F%CE%A8%CE%A3 
και την εγκύκλιο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη  από εδώ: http://et.diavgeia.gov.gr/f/minfin/ada/%CE%924%CE%A0%CE%A9%CE%97-7%CE%9
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Με λίγα λόγια, οι αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί δεν κατατάσσονται  Βαθμολογικά, αλλά μόνον Μισθολογικά , λαμβάνουν το βασικό μισθό που αντιστοιχεί στον εισαγωγικό βαθμό της κατηγορίας τους, ενώ για τη μισθολογική τους εξέλιξη λαμβάνεται υπόψη χρόνος προϋπηρεσίας μέχρι επτά (7) έτη.


 Β.Β

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως(ΦΕΚ 465,τ.Β), καθορίζεται το ποιοί Δημόσιοι Υπάλληλοι και πότε θα λάβουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Δυστυχώς η Κυβέρνηση θεώρησε σκόπιμο να μην συμπεριλάβει στους δικαιούχους, τους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, ούτε καν στην Γ Κατηγορία των 35 ευρώ. Εύγε!

Β.Β

Δείτε το περιεχόμενο της Κ.Υ.Α από εδώ: http://www.nomotelia.gr/photos/File/2-16519-12.htm