Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Κοινοποίηση μισθολογικών διατάξεων και πρόσθετες οδηγίες για την υλοποίηση των διατάξεων του ενιαίου μισθολογίου

 Στην εγκύκλιο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, αναφέρεται μεταξύ άλλων, πώς τυχόν χρόνος που πλεονάζει, μετά την αρχική κατάταξη του υπαλλήλου, θα λαμβάνεται υπόψη για τη συμπλήρωση της διετίας ή τριετίας (ανάλογα με το βαθμό) για τη χορήγηση του επόμενου μισθολογικού κλιμακίου του ίδιου βαθμού.
Δείτε την εγκύκλιο από εδώ:http://et.diavgeia.gov.gr/f/minfin/ada/%CE%9244%CE%93%CE%97-%CE%91%CE%9D%CE%99

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Η συντονιστική επιτροπή ΚΕΔΔΥ-ΣΜΕΑΕ, καλεί τους εργαζόμενους στα ΚΕΔΔΥ και τις ΣΜΕΑΕ, σε συνάντηση, το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 13:00, ΣΤΟ ΦΑΡΟ ΤΥΦΛΩΝ

 Αθήνα 8-3-2012
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
χθες,  στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών με σκοπό την αναδιοργάνωση των Υπουργείων,
το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε την πρότασή του στην οποία περιλαμβάνεται και το θέμα των ΚΕΔΔΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΗ ΦΑΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΕΔΔΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ  ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟ ΦΑΡΟ ΤΥΦΛΩΝ. (Αθηνάς 17, Καλλιθέα)

Η Συντονιστική Επιτροπή ΚΕΔΔΥ-ΣΜΕΑΕ

Παράκληση:Επειδή δεν έχουμε πρόσβαση σε όλους τους συναδέλφους-εργαζόμενους στα ΣΜΕΑΕ, όπου και αν είναι δυνατό να ενημερωθούν.

Μεταθέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2012-2013

Προς ένα νέο επιτελικό κράτος


Προς ένα νέο επιτελικό κράτος

 Στα πλαίσια του σχεδίου για την αναδιοργάνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε, χθές 7-3-2012, διυπουργική συνάντηση, όπου και παρουσιάστηκαν από διάφορους Υπουργούς και Κυβερνητικά στελέχη, τα νέα οργανογράμματα των Υπουργείων, στα οποία υπάρχει μείωση των οργανικών μονάδων άνω του 35%. Ανάμεσα στα νέα οργανογράμματα που παρουσιάστηκαν ήταν και το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας(βλ. Δελτίο Τύπου ΥΠΔΒΜΘ http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typou/deltia-typoy/07-03-12-metarrythmisi-tis-dioikisis-tis-ekpaideysis.html), στο οποίο, μεταξύ άλλων, «οι 116 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης τίθενται  υπό ενιαία διοίκηση, τα 363 Γραφεία Εκπαίδευσης, Γραφεία Φυσικής Αγωγής και Γραφεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τα 58 Κέντρα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, τα 58 ΚΕΔΔΥ, τα 79 Κέντρα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού,  εντάσσονται και λειτουργούν ως υπηρεσίες των Διευθύνσεων  σε επίπεδο νομού». Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το Υπουργείο Παιδείας παρουσίασε μείωση των δομών του, στις κεντρικές υπηρεσίες κατά 44% και στις περιφερειακές υπηρεσίες κατά 58%.
  Όλα αυτά τα νέα οργανογράμματα των Υπουργείων, αποφασίστηκε να περιληφθούν σε ενιαίο σχέδιο νόμου και αφού αυτό συζητηθεί στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο, θα κατατεθεί άμεσα για ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση των Δομών του Κράτους και αμέσως μετά αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, με τη βοήθεια Γάλλων στελεχών της Γαλλικής Δημόσιας Διοίκησης. Μετά θα έλθουν οι απολύσεις.
Τοιουτοτρόπως, έως τα τέλη του 2012, σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, θα έχει  ολοκληρωθεί η μείωση του κράτους και θα έχει θεσμοθετηθεί το νέο Επιτελικό Κράτος, το οποίο, κατά τους διαχειριστές της εξουσίας, θα αποτελέσει και τον βασικό πυλώνα ανασυγκρότησης της καθημαγμένης κοινωνίας και του εξαθλιωμένου Ελληνικού λαού.

Λαμία 8-3-2012
Βασίλης Βούγιας

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Μεταρρύθμιση της Διοίκησης της Εκπαίδευσης

 Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας
 
Μεταρρύθμιση της Διοίκησης της Εκπαίδευσης

Στο πλαίσιο της συνολικής Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης και των οργανισμών των Υπουργείων, το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καταθέτει την ολοκληρωμένη πρόταση για την αλλαγή στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης.
Τριάντα έξι χρόνια μετά την θεσμοθέτηση του Οργανισμού του Υπουργείου Παιδείας (Π.Δ. 147 του 1976) και τις αλλεπάλληλες αποσπασματικές τροποποιήσεις του, που οδήγησαν σε μια εξαιρετικά διογκωμένη και δυσλειτουργική δομή, περίπου 1.000 τμήματα και γραφεία – τα περισσότερα των οποίων ανεξάρτητα - το Υπουργείο Παιδείας ολοκλήρωσε και προωθεί την μεταρρυθμιστική πρόταση Διοίκησης της Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του νόμου για την  συνολική αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης.  
Η αναδιάρθρωση των δομών της κεντρικής υπηρεσίας  και των περιφερειακών υπηρεσιών εκπαίδευσης είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της συνολικότερης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, που εξελίσσεται τα τελευταία δύο χρόνια αλλά και στην διοικητική μεταρρύθμιση. Η αλλαγή αυτή είναι επιβεβλημένη, ώστε η διοίκηση  15.500 σχολικών μονάδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), 41 ΑΕΙ και 60 ερευνητικών κέντρων, εκατοντάδων δομών ιδιωτικής εκπαίδευσης, και δια βίου μάθησης, αλλά και η εποπτεία εκατοντάδων ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, καθώς και η διοίκηση 230.000 μονίμων δημοσίων υπαλλήλων που υπάγονται άμεσα στο Υπουργείο Παιδείας να προσαρμοστεί στο σύγχρονο περιβάλλον διακυβέρνησης και να γίνει πιο αποτελεσματική, και πιο αποδοτική  
Στόχος είναι η  δημιουργία ενός επιτελικού και ευέλικτου Υπουργείου, το οποίο, θα διαθέτει ισχυρές δομές και δυνατότητες σχεδιασμού, προγραμματισμού, παρακολούθησης, αξιολόγησης και ελέγχου, των δημόσιων πολιτικών, καθώς και ισχυρών Περιφερειακών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης, ώστε να επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας και να αποδίδεται στους πολίτες, στην εκπαιδευτική κοινότητα και στη νεολαία το μέγιστο των υπηρεσιών που προσδοκούν και δικαιούνται.
Η διαδικασία αναδιάρθρωσης των δομών της κεντρικής υπηρεσίας  και των περιφερειακών υπηρεσιών εκπαίδευσης ξεκίνησε πριν 16 μήνες, και σε αυτήν εκλήθησαν να συμμετάσχουν, όλοι οι ενδιαφερόμενοι, άμεσα ή μέσω της δημόσιας διαβούλευσης. Άλλοι ανταποκρίθηκαν και άλλοι όχι.  Υπήρξαν όμως σημαντικές προτάσεις οι οποίες και ελήφθησαν υπόψη στην τελική διαμόρφωση, που προωθείται για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Το σχέδιο νόμου που υποβλήθηκε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπει: 

Η συνέχεια από εδώ:http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typou/deltia-typoy/07-03-12-metarrythmisi-tis-dioikisis-tis-ekpaideysis.html

Υπουργός Παιδείας ο Γ. Μπαμπινιώτης

Δείτε το άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ από εδώ:http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=447201&h1=true

Καταργείται η εντοπιότητα, παγώνουν οι εκπ/κές άδειες, αλλαγές στις μεταθέσεις και μετατάξεις των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Δείτε τις τροπολογίες του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από εδώ: http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91%20%CE%A0%CE%95%CE%99%CE%98%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9A%CE%9F.pdf