Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Υ.Σ.Ε.Ε.Π, Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.)

  • Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών του Υ.Σ.Ε.Ε.Π και του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π θα διεξαχθούν την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012.
  • Η υποβολή των υποψηφιοτήτων, με τη φροντίδα και την ευθύνη των οικείων συνδικαλιστικών οργανώσεων, μέχρι Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012.
  • Για τη διευκόλυνση των εκλογέων χορηγείται άδεια μιάς(1) ημέρας, σε όλα τα μέλη του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Δείτε ολόκληρη την απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός ΠΑΙ.Θ.Π.Α κος Παπαθεοδώρου ΕΔΩ

Π.Δ.Ε ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Κύρωση οριστικών πινάκων κατάταξης προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για τις ΣΜΕΑΕ και τα ΚEΔΔΥ, για το σχολικό έτος 2012-2013

Π.Δ.Ε ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Οριστικοί πίνακες υποψηφίων αναπληρωτών και ωρομισθίων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ για το διδακτικό έτος 2012-2013

Π.Δ.Ε ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Κατάρτιση προσωρινών πινάκων υποψηφίων αναπληρωτών-ωρομισθίων Ειδικού Εκπαιδευτικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για τις ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ σχολικού έτους 2012-2013

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ενταση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας από εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής

Π.Ε.Α.Ε:"ΠΕΡΙ ΣΙΤΙΣΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ..."

ΠΕΡΙ ΣΙΤΙΣΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ...
Ένας μέρμηγκας κουφός με πήρε απ το χέρι
Είμαι λέει ο πιο σοφός σ΄ ολόκληρο τ' ασκέρι
Και τα μικρά του τα μερμηγκάκια
χειροκροτάνε μ' ενθουσιασμό
εν-δυο προσκυνάμε,
εν-δυο πολεμάμε,
εν-δυο δεν πεινάμε
Στους μνημονιακούς καιρούς της πείνας και του υποσιτισμού των μαθητών μας, με τους μισθούς των εκπαιδευτικών να αποτελούν «ντροπή», κατά την κυνική δήλωση του Υπουργού Παιδείας, η λύση για την τρικέφαλη κυβέρνηση βρέθηκε, πάντοτε διά στόματος Υπουργού: «παρέχουμε δωρεάν σίτιση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους. Ξέρω ότι αυτά δεν είναι αρκετά, αλλά μέσα στο πλαίσιο της βαθιάς αυτής κρίσης, είναι αυτό που η Πολιτεία μπορεί να κάνει»...
Η συνέχεια από εδώ: http://adioristoi.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7041.html

Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΠΕΡΙΦ.ΗΠΕΙΡΟΥ:“Διαμαρτυρία για το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π. στις ΣΜΕΑΕ Α/θμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ιωαννίνων”



Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού
Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Ηπείρου
(ΣΕΕΠΕΑΗ)

Ιωάννινα, 13 Σεπτεμβρίου 2012
Αρ. πρωτ.: 29

ΘΕΜΑ: “Διαμαρτυρία για το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π. στις ΣΜΕΑΕ Α/θμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ιωαννίνων”


Καθώς η νέα σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και, ενώ, οι κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας χειροτερεύουν πλήττοντας, έτι περισσότερο, τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, η παροχή της δέουσας - αν όχι και μεγαλύτερης από ποτέ -  μέριμνας και φροντίδας στους μαθητές με ειδικές ανάγκες που φοιτούν στα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία του Ν. Ιωαννίνων και στις οικογένειές τους φαντάζει απαραίτητη, δυστυχώς το αντίθετο κινδυνεύει να συμβεί.

Στο Ν. Ιωαννίνων, ζητήθηκε για  τη φετινή χρονιά 2012-2013 μόνο μία (01) πίστωση Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, ενώ οι ανάγκες είναι προφανώς πολύ μεγαλύτερες τόσο σε Ε.Β.Π. Όσο και σε Ε.Ε.Π. Επιπλέον, όσον αφορά στην κάλυψη των αναγκών, ήδη, δρομολογείται προσπάθεια διευθέτησης του υπάρχοντος προσωπικού που υπηρετεί στις οργανικές του θέσεις και η διάθεσή του με περιοδεύοντα (all around) τύπο σε περισσότερα του ενός σχολεία.

Επιπλέον, ο Σύλλογος δέχτηκε καταγγελίες, από μέλη του, στα οποία σήμερα προτάθηκε η διάθεσή τους σε σχολεία πέραν αυτών της οργανικής τους θέσης, χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστική και επιστημονική τεκμηρίωση και διαπίστωση των αναγκών του κάθε σχολείου.

Διερωτάται κανείς, πως είναι δυνατόν να καλυφθούν ουσιαστικά και ποιοτικά οι σύνθετες ανάγκες όλων των μαθητών των Ειδικών Σχολείων των Ιωαννίνων από το “περιοδεύον” Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό; 
Η σκέψη αυτή περισσότερο μοιάζει με κίνηση εντυπωσιασμού, υποτιμά το μαθητή και τις ανάγκες του, δείχνει να αγνοεί την πραγματικότητα και τη δυσκολία των γονιών να πληρώνουν τις θεραπείες ιδιωτικά, διαψεύδει το τίτλο της “δημόσιας εκπαίδευσης” στερώντας στους μαθητές τη δυνατότητα να τους παρέχονται στο σχολείο τους, δωρεάν, οι υπηρεσίες που έχουν ανάγκη (όπως, λογοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη).

Τέλος, στερεί από το ίδιο το προσωπικό τη δυνατότητα να προσφέρει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του με σταθερότητα, υπευθυνότητα, συνέχεια και συνέπεια, σε βάρος της ποιότητας.

Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Ηπείρου διαμαρτύρεται έντονα και αναρωτιέται τι είδους ή τίνος όραμα εξυπηρετεί αυτή η  ένδεια των παροχών και ιδιαίτερα στο Ν. Ιωαννίνων.

Η Πρόεδρος                                                                                         Ο Γραμματέας

Μπίκα Χαρά                                                                                     Στεργιούλης Ιωάννης

Υποβολή ενστάσεων κατά των πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) σχολικού έτους 2012-2013

Δελτίο Τύπου Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι αναρτώνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Π.Ε. και Δ.Ε. (Ο.Π.Σ.Υ.Δ.): http://e-aitisi.sch.gr οι προσωρινοί Πίνακες Αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2012-2013, των κλάδων και ειδικοτήτων ΕΑΕ.
Καλούνται οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση αναπληρωτών ΕΑΕ με την εγκύκλιο 91275/Γ6/7-8-2012 (ΑΔΑ: Β4ΓΩ9-Ψ4Π) να ελέγξουν ενδελεχώς τους αναρτημένους Πίνακες του κλάδου ή και της ειδικότητάς τους.
Σε περίπτωση, δε, που διαπιστώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις επί των αναρτημένων στοιχείων οφείλουν να υποβάλουν ένσταση κατά των Πινάκων αυτών, αποκλειστικά από 13/9/2012 μέχρι και 17/9/2012, σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ανάλογα με τον κλάδο τους).

ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Υ.Σ.Ε.Ε.Π ΚΑΙ Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, 20% ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΥ ΟΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ Ε.Ε.Π-Ε.Β.Π, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΙΕΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΟΡΙΣΘΕΙ ΔΝΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

 Λαμία 13/9/2012


 ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Υ.Σ.Ε.Ε.Π ΚΑΙ Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, 20% ΚΑΤΩ  ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΥ ΟΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ Ε.Ε.Π-Ε.Β.Π, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΙΕΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΟΡΙΣΘΕΙ ΔΝΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
  • Υπογράφεται από τον Υφυπουργό Παιδείας κο Παπαθεοδώρου, ίσως και αύριο, η εγκύκλιος για τις εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Υ.Σ.Ε.Ε.Π και Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π). 
  • Οι πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π είναι 20% κάτω σε σχέση με πέρισυ, με συνέπεια να υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των δομών Ειδικής Αγωγής σε όλη τη χώρα. Καταβάλλεται προσπάθεια λοιπόν να αυξηθεί ο αριθμός αυτός. Πρέπει όμως να ξανατονίσουμε πως πολλά ΚΕ.Δ.Δ.Υ λειτουργούν αποκλειστικά με αναπληρωτές Ε.Ε.Π και πολλές Σ.Μ.Ε.Α.Ε λειτουργούν αποκλειστικά με αναπληρωτές Ε.Β.Π. Γιαυτό το λόγο η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ζητά επιτέλους ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των συναδέλφων αυτών, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Οι Περιφερειακές Δνσεις Εκπ/σης πρέπει να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς στις τοποθετήσεις των συναδέλφων(Α ΦΑΣΗ). Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και το Υπουργείο, έχοντας καλέσει τους Περιφερειακούς Δντές Εκπ/σης να συντομεύσουν τα χρονοδιαγράμματά τους, όσον αφορά στη διαδικασία των προσλήψεων(προσωρινοί πίνακες, οριστικοί πίνακες, τοποθετήσεις).
  • Το γεγονός οτι, αφενός μεν δεν έχει ορισθεί ακόμη Δντής Ειδικής Αγωγής, αφετέρου δε, έχει αποχωρήσει από τη Δνση Ειδικής Αγωγής έμπειρο προσωπικό,  δρα ανασταλτικά στην φυσιολογική πορεία της λειτουργίας της Διοίκησης, όσον αφορά στα θέματα Ειδικής Αγωγής. Πρέπει επειγόντως το Υπουργείο να ορίσει Διευθυντή, ειδάλλως θα ζήσουμε τραγελαφικές καταστάσεις.
Βασίλης Βούγιας

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Σ.Α.Τ.Ε.Α): ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αυτή τη στιγμή οι αδιόριστοι αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής έχουμε μπει στο Υπουργείο Παιδείας και βρισκόμαστε στην άδεια καρέκλα του Διευθυντή Ειδικής Αγωγής.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, αλλά χιλιάδες παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες περιμένουν τον (αναπληρωτή) εκπαιδευτικό τους και δεν πηγαίνουν σχολείο.
Το Υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, εδώ και 10 χρόνια (δηλαδή πολύ πριν έρθει το Μνημόνιο, η Τρόϊκα κτλ.), εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και τους γονείς παιδιών με αναπηρία αφού δεν έχει προβεί ούτε σε 1 διορισμό στην Ειδική Αγωγή. Αυτό είναι το πραγματικό ενδιαφέρον για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες; Οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δεν έχουν δικαίωμα στην ισότιμη εκπαίδευση, δεν έχουν δικαίωμα να υπάρχει σταθερό και εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό γι’ αυτούς;
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  1. Να ξεκινήσει άμεσα η πρόσληψη αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής. Καμία χαμένη διδακτική ώρα για    τους μαθητές μας.
  2. Να σταματήσει το καθεστώς της «μόνιμης αναπλήρωσης» στην Ειδική Αγωγή. Να υλοποιηθεί επιτέλους ο πρώτος ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής και να γίνουν οι πρώτοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια. Να σταματήσουν ΤΩΡΑ να καλύπτονται οι θέσεις ΠΕ71-ΠΕ61 Ειδικής Αγωγής με μεταθέσεις και αποσπάσεις εκπαιδευτικών που δεν έχουν ούτε σπουδές και συχνά ούτε και προϋπηρεσία στην Ειδική Αγωγή, με εκπαιδευτικούς που πάνε στην Ειδική Αγωγή ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.
  3. Να είναι αυτή επιτέλους η τελευταία σχολική χρονιά που οι αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής αντιμετωπίζονται διαφορετικά σε σχέση με τους υπόλοιπους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς: ζητάμε την άμεση έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα τροποποιήσει τα κριτήρια πρόσληψης των αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, έτσι ώστε α) να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της «βιομηχανίας» σεμιναρίων και μεταπτυχιακών τίτλων αμφιβόλου ποιότητας στην Ειδική Αγωγή καθώς και β) να σταματήσει η είσοδος στον πίνακα των αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής εκπαιδευτικών ΧΩΡΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ στην Ειδική Αγωγή (κάτι που συμβαίνει μέσω του ΕΣΠΑ Παράλληλης Στήριξης και της απόκτησης προϋπηρεσίας 10 μόνο μηνών). Ζητάμε να ισχύσει ό,τι ισχύει και για όλους τους άλλους πίνακες αναπληρωτών, κατάταξη με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Τυχόν προσόντα (μεταπτυχιακά, διδακτορικό κτλ.) να προσμετρηθούν στη φάση του διορισμού, όπως γίνεται με όλους!Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 1200 εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής με πτυχίο, με βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή και με αμέτρητους μήνες προϋπηρεσίας στο Δημόσιο Σχολείο. Και όμως τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μένουν χωρίς εκπαιδευτικούς ή με εκπαιδευτικούς που δεν έχουν σπουδές στην Ειδική Αγωγή. ΩΣ ΠΟΤΕ;
    ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΕ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ.
    ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ
    ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:
  4. Ποιά μέρα θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις αναπληρωτών;
  5. Πότε θα γίνει ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ; Πότε θα στελεχωθεί η Ειδική Αγωγή με σταθερό προσωπικό;
  6. Πότε θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα που θα τροποποιήσει τα κριτήρια πρόσληψης των αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής;
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ: ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – www.satea.gr

Π.Δ.Ε ΚΡΗΤΗΣ: Προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες υποψήφιων αναπληρωτών-ωρομισθίων ΕΕΠ και ΕΒΠ για τις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ, σχολικού έτους 2012-2013

Ενστάσεις υποβάλλονται κατά των Προσωρινών Αξιολογικών Πινάκων Πινάκων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., από την Πέμπτη 13/09/2012 έως και την Παρασκευή 21/09/2012 και ώρα 16:00.


Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν ένσταση κατά των Προσωρινών Αξιολογικών Πινάκων με τους εξής τρόπους:
1. Αυτοπροσώπως στην έδρα της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κρήτης
Λ. Κνωσου 6, Ηράκλειο
2. Με fax στο 2810302447
3. Με email στη ηλεκτρονική διεύθυνση mail@kritis.pde.sch.gr



Το Συμβούλιο θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 πμ για την εξέταση των ενστάσεων.

Πληροφορίες τηλ.2810347294


Attachment :   ProsorinoiEEP_EBP.zip

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Σ.Κ.Λ.Ε: Παρέμβαση για τη συνεχιζόμενη και διαρκή τακτική άνισης μεταχείρισης σε βάρος της πλειοψηφίας των Κοινωνικών Λειτουργών της χώρας μας.



Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας(Σ.Κ.Λ.Ε)


                                               Αθήνα 11/9/2012
                                                                                              Αρ.Πρωτ.:10067

                                        
Προς: 1. Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων,  Πολιτισμού 
& Αθλητισμού, κο Παπαθεοδώρου

                                                                                  
Θέμα: Προκήρυξη θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στα ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ (πρώην ΣΜΕΑ και  ΚΔΑΥ)

Κύριε Υφυπουργέ,

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος  έγκαιρα πριν από την έκδοση της εγκυκλίου έτους 2012 που αφορά στην Πρόσληψη Προσωρινών Αναπληρωτών από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού για τα  ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ με το υπ΄αριθμό 10012/26-6-2012 έγγραφο του επισήμανε σε όλους τους συναρμόδιους φορείς  τη συνεχιζόμενη και διαρκή τακτική άνισης μεταχείρισης σε βάρος της πλειοψηφίας των Κοινωνικών Λειτουργών της χώρας μας, με την πρόβλεψη για τους υποψηφίους πτυχιούχους Κοινωνικούς Λειτουργούς ΤΕΙ πέραν του βασικού τίτλου σπουδών τους και  πτυχίου της ΑΣΠΑΙΤΕ ή άλλων τμημάτων ΑΕΙ ως τυπικό προσόν διορισμού.

Δυστυχώς και αυτή τη φορά οι ελπίδες μας να προληφθεί η επανάληψη της άδικης και άνισης αυτής μεταχείρισης διαψεύστηκαν.

Ως το κατεξοχήν αρμόδιο Υπουργείο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι Κοινωνικοί Λειτουργοί στην χώρα μας είναι εξειδικευμένοι κοινωνικοί επιστήμονες, απόφοιτοι των τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας των ΑΤΕΙ Αθήνας, Πάτρας και Ηρακλείου καθώς και του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η εκπαίδευσή τους και στα τέσσερα τμήματα αφορά τα ίδια γνωστικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένης και της πρακτικής άσκησης και έχει την ίδια  διάρκεια ( 8 εξάμηνα).

Όλοι οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, απόφοιτοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, έχουν κοινά επαγγελματικά δικαιώματα, όπως αυτά καθορίζονται με το Π.Δ. 23/1992. Ασκούν το λειτούργημα του Κοινωνικού Λειτουργού μετά την έκδοση Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος, που χορηγείται με τις ίδιες προϋποθέσεις και διαδικασίες για τους πτυχιούχους όλων των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΕΙ και ΑΤΕΙ., όπως προβλέπεται στο άρθρο 54 του Νόμου 3198 / 2011.

Επιπλέον, ο Νόμος 2916/2001 που αφορά στην «Διάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και ρύθμισης θεμάτων του Τεχνολογικού τομέα της», ορίζει ότι η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη χώρα μας είναι ενιαία αποτελούμενη από ΑΕΙ και ΤΕΙ διασφαλίζοντας έτσι και την τυπική ισοτιμία των πτυχίων Κοινωνικής Εργασίας όλων των ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας.  

Κατά συνέπεια πως είναι δυνατόν υποψήφιοι – πτυχιούχοι Τμημάτων της ενιαίας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την ίδια διάρκεια σπουδών το ίδιο γνωστικό αντικείμενο, τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα να διαχωρίζονται σε επαρκείς και μη επαρκείς παιδαγωγικά με μοναδικό κριτήριο την αποφοίτηση τους από ΑΕΙ ή ΤΕΙ

Δεδομένων όλων των παραπάνω:

Θεωρούμε ότι η μέχρι σήμερα ισχύουσα πρόβλεψη για επιπλέον τυπικό προσόν (του πτυχίου της ΑΣΠΑΙΤΕ ή άλλων Τμημάτων ΑΕΙ) για τους Κοινωνικούς Λειτουργούς πτυχιούχους ΑΤΕΙ, αποτελεί προσβλητική και μειωτική αντιμετώπιση, παραπέμπει σε περασμένες δεκαετίες και σε καμία περίπτωση δεν είναι κατανοητή. Επιπλέον καταργεί στην πράξη τους Νόμους και συνιστά άνιση και άδικη μεταχείριση σε βάρος των Κοινωνικών Λειτουργών που είναι απόφοιτοι ΤΕΙ  παραβιάζοντας ταυτόχρονα  την αρχή της ισότιμης μεταχείρισης των υποψηφίων.

Για την αποκατάσταση της αδικίας, παρακαλούμε όπως προχωρήσετε άμεση στην υλοποίηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών που απαιτούνται για:

α. την άμεση τροποποίηση της πρόβλεψης του Νόμου 2817 / 2000 (ΦΕΚ 78 Α΄/14-3-2000) «Εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άλλες διατάξεις» για επιπλέον τυπικό προσόν (του πτυχίου της ΑΣΠΑΙΤΕ ή άλλων Τμημάτων ΑΕΙ) για τους Κοινωνικούς Λειτουργούς πτυχιούχους ΑΤΕΙ,

β. την ένταξη όλων των Κοινωνικών Λειτουργών, πτυχιούχων  ΑΕΙ και ΑΤΕΙ σε ένα ενιαίο κλάδο / κατηγορία με βασικό προσόν  το Πτυχίο  Κοινωνικής Εργασίας Ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και κατά συνέπεια την κατάταξη όλων των υποψηφίων Κοινωνικών Λειτουργών σε ένα ενιαίο πίνακα.

Για τον οριστικό τερματισμό αυτής της παράλογης κατάστασης η Πολτιεία ας μεριμνήσει επιτέλους για την λήψη ΟΛΩΝ των απαραίτητων μέτρων ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ισοτίμησης των πτυχίων ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, τόσο στην προκήρυξη θέσεων Κοινωνικών λειτουργών, όσο και στην βαθμολογική-μισθολογική εξέλιξη τους, που πρέπει να είναι ενιαία.

Για τη διευκόλυνση σας, σας αποστέλλουμε συννημένα σχετική Ειδική πρόταση τροποποίησης του Νόμου 2817 / 2000 (ΦΕΚ 78 Α΄/14-3-2000) «Εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άλλες διατάξεις» και ζητάμε την άμεση πραγματοποίηση συνάντηση μαζί σας για το θέμα.

Κύριε Υφυπουργέ,

Το θέμα αποτελεί αντικείμενο παρέμβαση μας για σχεδόν 10 έτη λαμβάνοντας απλά υπηρεσιακές απαντήσεις που απλά περιέγραφαν την κατάσταση.

Γνωρίζοντας καλά το μέχρι σήμερα έργο σας, ελπίζουμε ότι ήρθε η ώρα για μία πραγματική πολιτική παρέμβαση στο ζήτημα που θα αποκαταστήσει την αρχή της ισότιμης μεταχείρισης των υποψηφίων στις διαδικασίες πρόσληψης.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διασαφήνιση και συνεργασία.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Η Πρόεδρος                                                               Ο Γεν. Γραμματέας


Λίτσα Χαλβατζά                                                             Γεώργιος Λουκάς



Κοινοποίηση:    1. Γενική Διεύθυνση Π.Ε & Δ.Ε.
                       2. Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής
                       3. Νέα Δημοκρατία
                       4. Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
                       4. Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα
                       5. Ανεξάρτητοι Έλληνες
                       6. Δημοκρατική Αριστερά
                       7. ΚΚΕ

Π.Δ.Ε ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ: ΑΡΧΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ & ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΕΠ & ΕΒΠ