Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΣΕΕΠ ¨ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ¨

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Υ.Σ.Ε.Ε.Π ¨ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ¨
            Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, μόνιμο προσωπικό και αναπληρωτές.
Στις 5 Νοεμβρίου 2012, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων, για τα υπηρεσιακά συμβούλια ΠΥΣΕΕΠ και ΥΣΕΕΠ.
            Όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ, θα κληθούν να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στα υπηρεσιακά συμβούλια, αναδεικνύοντας εκείνους που πιστεύουν ότι μπορούν επάξια να τους αντιπροσωπεύσουν, να διασφαλίσουν τα υπηρεσιακά τους δικαιώματα και να διαχειριστούν όλα τα υπηρεσιακά θέματα που είναι στις αρμοδιότητες των συμβουλίων, σύμφωνα με το Π.Δ. 1/2003.
            Τα  υπηρεσιακά μας συμβούλια, που είναι κατάκτηση δημοκρατικών αγώνων των εργαζομένων στην ειδική αγωγή  και εκπαίδευση, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, άρχισαν να λειτουργούν από το 1991, το κεντρικό στην αρχή (ΥΠΣΕΠΕΑ και κατόπιν ΥΣΕΕΠ) και τα περιφερειακά (ΠΥΣΕΕΠ) μετά την ψήφιση του ν. 2817/2000.
Τα συμβούλια του ΕΕΠ και ΕΒΠ, θεωρήθηκαν και από τους εργαζόμενους και από την πολιτεία απαραίτητα, για το γεγονός ότι μπορούσαν πιο ευέλικτα και αποφασιστικά να αντιμετωπίζουν τα υπηρεσιακά θέματα των εργαζομένων, χωρίς  να τους διαχωρίζουν από τους άλλους εκπαιδευτικούς, αφού στην σύνθεσή τους την πλειοψηφία την έχουν, μετά την ψήφιση του ν 3699/08, οι εκπαιδευτικοί, δεδομένου ότι ο πρόεδρος, αντιπρόεδρος και τακτικό μέλος με τους αναπληρωτές τους, είναι οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των , ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ, συμβουλίων των εκπαιδευτικών Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης.
            Στα πλαίσια λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργάνων του ΕΕΠ και ΕΒΠ, περιφερειακών συλλόγων και Ομοσπονδίας, κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο τα υπηρεσιακά συμβούλια να διατηρηθούν με αναλλοίωτες τις προβλεπόμενες αρμοδιότητες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής  της επιλογής προϊσταμένων ΚΕΔΔΥ.
            Αγαπητοί συνάδελφοι δεν θα μπούμε στον κόπο να επισημάνουμε και καταγγείλουμε συναδέλφους, που διεκδικούν την ψήφο σας  με βασική θέση την κατάργηση των συμβουλίων μας  και την ένταξή μας στις ομοσπονδίες των άλλων εκπαιδευτικών, χάνοντας το ενιαίο των θέσεων σε Α΄θμια, Β΄θμια εκπαίδευση και ΚΕΔΔΥ. Όλοι κρινόμαστε γι΄ αυτό που λέμε και κάνουμε.
            Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους σας, ΕΕΠ και ΕΒΠ, για να δηλώσουμε την διάθεση και επιθυμία μας να υπηρετήσουμε με αυταπάρνηση και στα πλαίσια της νομιμότητας τα υπηρεσιακά θέματα όλων των συναδέλφων, χωρίς διαχωρισμούς και προκαταλήψεις, με σεβασμό και εκτίμηση, συντονισμένοι και στηριζόμενοι απόλυτα στις  αρχές και αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων, προβάλλοντας τις δημοκρατικά ψηφισμένες θέσεις και απόψεις  των μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ.
            Ο αιρετός δεν έχει χρώμα, ούτε κομματική ταυτότητα, αλλά υπηρετεί τον ρόλο και την εκλεγμένη θέση του με αυταπάρνηση, σύνεση και γνώση των νόμων και των διατάξεων.
            Κάθε συνάδελφος ας κρίνει και ας εμπιστευθεί τα πρόσωπα που θεωρεί άξια. Μην αφήσει τις σειρήνες και την παραπληροφόρηση να τον επηρεάσουν.
                                    ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ»


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΜΕΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ  ΣΤΟ  ΥΣΕΕΠ
 (ΕΚΛΟΓΕΣ 2012)

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ   «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ»

Εκπρόσωπος του Συνδυασμού:  Παπαευθυμίου Δημήτριος

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
Αδαμίδου Χριστίνα
Δημήτριος
Λογοθεραπεύτρια
ΕΕΕΕΚ Ελευθ. Κορδελιο.Θες/νίκης
6951848584
Ανδριανάκου Καλλιόπη
Γεώργιος
Κοιν. Λειτουργός
ΚΕΔΔΥ Αρκαδίας
6976406674
Γιαλούση Δήμητρα
Βύρωνας
Κοιν. Λειτουργός
ΤΕΕ/ΕΑ Α΄& Β΄Βαθμίδας, Πάτρα
6976586309
Καρπενησιώτης Ευστάθιος
Ανδρέας
Ψυχολόγος
Ειδ. Δημ. Σχ. Αυτιστικών Πειραιά
6974487408
Καρτσωνάκη Γεωργία
Νικόλαος
Σχολ. Νοσηλεύτρια
1Ο Ειδ. Δημ. Σχ. Χανίων
6973491860
Κουμπουζής Σταύρος
Θεόδωρος
Ψυχολόγος
Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χανίων
6982613787
Πανταζής Ιωάννης
Σωτήριος
Φυσιοθεραπευτής
Eιδ. Δημ. Σχολ. Βέροιας
6977455310
Παπαευθυμίου Δημήτριος
Ιωάννης
Ψυχολόγος
ΤΕΕ ΕΑ Κωφών και Βαρηκόων Αγ. Παρασκευής6972056448
Παρασκευαϊδης Δημοσθένης
Θεόφιλος
Λογοθεραπευτής
Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λάρισας
6938723046
Παρασχάκη Νεραντζούλα
Γεώργιος
Κοιν. Λειτουργός
1ο Ειδ. Σχολείο Ρόδου6974570897
Ροζοκού- Παπαϊωάννου Ευαγγελία
Κωνσταντίνος
Κοιν. Λειτουργός
ΤΕΕ/ΕΑ Β΄Βαθμίδας Θες/νίκης69444755729
Ρωμηός Ευστάθιος
Θεόδωρος
Φυσιοθεραπευτής
ΤΕΕ Ε.Α. Ν. Ιωνίας Βόλου6976328090
Στεργιούλης Ιωάννης
Παναγιώτης
Φυσικοθεραπευτής
ΚΕΔΔΥ Ιωαννίνων6974064877
Τασσοπούλου Ευφροσύνη
Παναγιώτης
Ψυχολόγος
ΚΕΔΔΥ Β΄ Αθήνας6947022496
Tσιακούλιας Φίλιππος
Αθανάσιος
Ψυχολόγος
ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω6932072860

ΟΙ Υ.Δ.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π ΚΑΙ Ε.Β.Π, ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ Π.Δ.Ε.


Οριστικό! Οι Υ.Δ.Ε,για την πληρωμή των αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, οι οποίοι προσελήφθησαν στην Α Φάση προσλήψεων, μετά από πολλές περιπέτειες,  βρίσκονται απο σήμερα-2/11/2012- το μεσημέρι, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας.

Β.Β

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

Τύπος: Ερώτηση σε συνδυασμό με Α.Κ.Ε.
Θέμα: Η μνημονιακή πολιτική στραγγαλίζει την Ειδική Αγωγή μέσω μέτρησης δεικτών
Κόμμα: ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ
Καταθέτοντες Βουλευτές:
Αμανατίδης Γεωργίου Ιωάννης
Βαμβακά Νικολάου Ευγενία (Τζένη)
Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Ευσταθίου Ευσταθία( Έφη)
Δριτσέλη Ιωάννη Παναγιώτα
Κανελλοπούλου Ανδρέα Μαρία
Κουράκης Στυλιανού Αναστάσιος (Τάσος)
Μαντάς Κωνσταντίνου Χρήστος
Πάντζας Σπυρίδωνος-Αριστοτέλη Γεώργιος
  Ερώτηση:
  • .pdf
 Απάντηση:
  • .pdf

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΟΥ Υ.Σ.Ε.Ε.Π ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ.



ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ
ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ  ΤΟΥ ΥΣΕΕΠ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

Αδικαιολόγητη,  υποκρύπτουσα  σκοπιμότητα, άγνοια, αδιαφορία για την εφαρμογή των  νόμων και των διατάξεων, εκδικητικότητα, κάτι άλλο; Όλα μπορεί να τα σκεφθεί κανείς και όλα μπορεί να έχουν μία βάση όσον αφορά στην απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού,  να μεταφέρει τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στο ΥΣΕΕΠ και στα ΠΥΣΕΕΠ, σε ημερομηνία πρωθύστερη  της προβλεπόμενης από την εγκύκλιο των εκλογών.
Είναι πρωτοφανής η καταστρατήγηση του προεδρικού διατάγματος 1/2003 που ορίζει ακριβώς την διαδικασία που ακολουθείται για τις εκλογές των αιρετών, διαδικασία που εφαρμόζεται απαρέγκλιτα εδώ και δεκαετίες.
Επίσης είναι πρωτοφανής η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας για την κατάφορη καταπάτηση του θεμελιώδους δικαιώματος των εργαζομένων για άσκηση του δικαιώματός τους να εκλέγουν τους αιρετούς εκπροσώπους τους, σε μια περίοδο μάλιστα που βάλλονται και καταπατούνται  τα εργασιακά του δικαιώματα, το δικαίωμά του να έχει μια αξιοπρεπή ζωή και το δικαίωμά του να βλέπει το μέλλον του.
                Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και  Αθλητισμού, με την απόφασή του για μετάθεση των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια από την Τετάρτη  7 Νοεμβρίου, την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, ουσιαστικά κατήργησε το δικαίωμα σε μεγάλο αριθμό εκλογέων από το Ειδικό Εκπαιδευτικό και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, με δεδομένο ότι για τα συμβούλια Υ.Σ.Ε.Ε.Π και Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π στήνεται μόνο μία κάλπη σε κάθε περιφέρεια και η πλειοψηφία των εκλογέων στην περιφέρεια ψηφίζει με επιστολική ψήφο, όπως ορίζει το Π.Δ. 1/2003.
                Το γεγονός ότι η απόφαση της μεταφοράς των εκλογών πάρθηκε  από το Υφυπουργό μία μόλις εργάσιμη ημέρα πριν την νέα ημερομηνία, το γεγονός ότι από την πλευρά της Ομοσπονδίας μας δεν τέθηκε θέμα αλλαγής ημερομηνίας από την αρχική, το γεγονός ότι τα ψηφοδέλτια σε αρκετές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν είχαν φτάσει ακόμη, βάζουν σε υποψία για τις πραγματικές προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας.
                Επίσης η άρνηση στις  βελτιωτικές προτάσεις της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α για μετάθεση των εκλογών, αφού δεν θα γινόταν Τετάρτη  7 Νοεμβρίου, για την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, προβληματίζουν ιδιαίτερα για το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας για την καθολική ψηφοφορία.
                Αναγνωρίζοντας το παράτυπο, έως παράνομο, της απόφασης του Υφυπουργού Παιδείας, σε αντίθεση με τα οριζόμενα στο Π.Δ. 1/2003, για την διαδικασία και τον χρόνο διενέργειας των εκλογών, προσωπικά επιφυλάσσομε για κάθε ενέργεια επαναφοράς της νομιμότητας, με ακύρωση της όλης διαδικασίας.
                Επιτέλους δεν χρειαζόμαστε από την πολιτική ηγεσία τίποτε περισσότερο από κοινό νου, εφαρμογή των νόμων και διατάξεων και απλή διεκπεραίωση των ζητημάτων που είναι στην αρμοδιότητά τους. Κάθε άλλη ενέργειά τους κρίνεται επικίνδυνη και επιζήμια.

ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΥΣΕΕΠ
Αθήνα 2/11/2012

Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α:" ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ Υ.Σ.Ε.Ε.Π ΚΑΙ Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π "




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ
ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
-----
ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄- ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

-----
Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ.:151 80  Μαρούσι
Ιστοσελίδα: http://www.minedu.gov.gr
email:t08deab@minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Θ.ΔΟΥΣΑΪΤΗ
Τηλέφωνο: 210 3442931
FAX: 2103442193      








Μαρούσι,  1-11-2012
Αρ.Πρωτ.:  136726   /Γ6
Βαθμός Προτερ.

ΠΡΟΣ: Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


 ΘΕΜΑ: « Εκλογές ΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ 2012 »

Σας γνωρίζουμε ότι οι εκλογές αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια ΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ του ΕΕΠ και ΕΒΠ θα διεξαχθούν την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012.




                                                              Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ





Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: Έντονη διαμαρτυρία για την μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών, από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Υ.Σ.Ε.Ε.Π –Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr
 
                                                                        

                                                        Αθήνα 1/11/2012
                                                        Α.Π: 166



                     Προς:        -   Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π
                                       -    Μ.Μ.Ε
     

                        Κοιν:        -   Υπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α
                                        -   Υφυπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α
                                         -   Γ.Γραμματέα ΠΑΙ.Θ.Π.Α
                                         -   Ειδικό Γραμματέα ΠΑΙ.Θ.Π.Α
                                         -  Δντή Ειδικής Αγωγής
 

Θέμα: « Έντονη διαμαρτυρία για την μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών, από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Υ.Σ.Ε.Ε.Π –Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π»

 
Ο Υφυπουργός ΠΑΙ.Θ.Π.Α κος Παπαθεοδώρου, με σημερινή απόφασή του, καθόρισε ως ημερομηνία εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Υ.Σ.Ε.Ε.Π και Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012, αντί της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου 2012 όπως όριζε η εγκύκλιος των εκλογών, αλλαγή που είχε κάνει νωρίτερα και για τις εκλογές ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ.

Η πολιτική ηγεσία υιοθέτησε αίτημα της Ο.Λ.Μ.Ε και της Δ.Ο.Ε, οι οποίες επικαλέσθηκαν, ως λόγο μεταφοράς, δύο 24ωρα πιο πριν, της ημερομηνίας των εκλογών,  την εξαγγελθείσα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Γ.Σ.Ε.Ε και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, την Τρίτη 6 και Τετάρτη  7 Νοεμβρίου 2012.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, αντιδρώντας άμεσα, με δυο επιστολές της στην πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους, αν η ημερομηνία των εκλογών, για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Υ.Σ.Ε.Ε.Π και Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, άλλαζε για τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012,  δεν θα διασφαλιζόταν το κύρος, ούτε θα γινόταν όσα προβλέπονται στο Π.Δ 1/2003 και που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

 Το Π.Δ προβλέπει επιστολική ψήφο, ακριβώς για να κατοχυρώσει το δικαίωμα του εκλέγειν και για τους συναδέλφους, οι οποίοι διαμένουν και εργάζονται, σε Νομούς της Περιφέρειας, χιλιόμετρα μακριά από το μοναδικό εκλογικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται στον Νομό, έδρα της Περιφέρειας.

Όμως, σε πολλές Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης( με ευθύνη των οποίων τα ψηφοδέλτια αποστέλλονται στα σχολεία και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ) μόλις χθες Τετάρτη 31/10/2012, παρελήφθησαν τα ψηφοδέλτια του Υ.Σ.Ε.Ε.Π και σε κάποιες μόλις σήμερα Πέμπτη 1/11/2012. Σε κάποιες άλλες μπορεί να μην έχουν φτάσει ούτε σήμερα.

 Αυτό σημαίνει πως με την ξαφνική αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών, δύο μέρες πριν, πλήθος εκλογέων δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα εμπρόθεσμα κι αυτό χωρίς δική τους αβελτηρία.
Αυτό σίγουρα  νοθεύει και καθιστά διάτρητο το όποιο αποτέλεσμα των εκλογών.

Επίσης, το Προεδρικό Διάταγμα 1/2003, ορίζει ρητά πως οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, διενεργούνται την πρώτη εργάσιμη Τετάρτη του μηνός Νοεμβρίου.

Αν θεωρήσουμε λοιπόν πως, λόγω της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης, η Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 δεν θα είναι εργάσιμη, τότε η επόμενη Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 θα έπρεπε να ορισθεί ως ημερομηνία διενέργειας των εκλογών, για να μην έχει πρόβλημα νομιμότητας η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, που αλλάζει την ημερομηνία των εκλογών.

Παρόλα αυτά η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, προσπάθησε να συμβάλει στην άρση του διαφαινόμενου αδιεξόδου, καταθέτοντας δυο προτάσεις( σπάσιμο της εκλογικής διαδικασίας, δια ζώσης τη Δευτέρα 5/11 και επιστολική ψήφος έως Παρασκευή 9/11 η πρώτη πρότασηhttp://www.poseepea.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html και διενέργεια καθολικών εκλογών την Παρασκευή 9/11, η δεύτερη πρότασηhttp://www.poseepea.blogspot.gr/2012/11/9-2012.html), οι οποίες έπεσαν στο κενό, καθόσον ο Υφυπουργός ΠΑΙ.Θ.Π.Α, αποφάσισε να διενεργήσει «ολίγον από εκλογές», όσον αφορά στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Υ.Σ.Ε.Ε.Π και Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, τις οποίες και όρισε για τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012.
    
Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α εν κατακλείδι, θεωρεί ως μη σύννομη την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α να μεταθέσει  προς τα πίσω την ημερομηνία των εκλογών, θεωρεί, για τους λόγους που αναλύθηκαν παραπάνω, νοθευμένο και διάτρητο το όποιο αποτέλεσμά τους και καλεί το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, έστω και την τελευταία στιγμή, να ανακαλέσει την απόφαση για διενέργεια εκλογών Υ.Σ.Ε.Ε.Π-Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012, υιοθετώντας μια εκ των δυο προτάσεων της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

  
Για το Δ.Σ
 

Ο Πρόεδρος                     Η Γ. Γραμματέας  

      

Βούγιας Βασίλης                     Κατσούλη Παναγιώτα