Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Υπουργός ΠΑΙ.Θ.Π.Α: "... η κατάργηση ή η μετάπτωση μιας Διεύθυνσης σε άλλη δομή δεν οδηγεί στο περιθώριο της εκπαιδευτικής διαδικασίας τη μαθητική εκείνη ομάδα, την οποία η Δ/νση αυτή επικουρεί"



 Υπουργός ΠΑΙ.Θ.Π.Α: "... η κατάργηση ή η μετάπτωση μιας Διεύθυνσης σε άλλη δομή δεν οδηγεί στο περιθώριο της εκπαιδευτικής διαδικασίας τη μαθητική εκείνη ομάδα, την οποία η Διεύθυνση αυτή επικουρεί."

Στις 20/12/2013, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Μιχελάκης, κατέθεσε αναφορά προς το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α διαμέσου του εγγράφου(αριθμ.πρωτ: 182/5-12-2012) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α), με θέμα «αιτείται την αναβάθμιση και όχι την κατάργηση της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Ο Υπουργός ΠΑΙ.Θ.Π.Α κος Αρβανιτόπουλος, απάντησε με επιστολή του στις 14-1-2013 προς τη Βουλή(αριθ.πρωτ: 435/IH ΕΞ/14-1-2013), ως ακολούθως:

«Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό έγγραφό σας και σε επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α), την οποία κατέθεσε ως αναφορά ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Μιχελάκης, σας γνωρίζουμε ότι η αξιολόγηση των δομών του δημοσίου είναι θέμα ευρύτερης κυβερνητικής πολιτικής.

Σε κάθε περίπτωση, στα νέα οργανογράμματα των Υπουργείων θα αποτυπωθούν οι αλλαγές που θα επέλθουν και στις δομές του χώρου ευθύνης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Πρέπει να τονιστεί πως η κατάργηση ή η μετάπτωση μιας Διεύθυνσης σε άλλη δομή δεν οδηγεί στο περιθώριο της εκπαιδευτικής διαδικασίας τη μαθητική εκείνη ομάδα, την οποία η Διεύθυνση αυτή επικουρεί.»

Βέβαια στη Βουλή( βλέπε: http://www.poseepea.blogspot.gr/2013/01/39_8.html Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων 18/12/2012), o Υπουργός ΠΑΙ.Θ.Π.Α περί άλλων ομιλούσε ( Η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής θα αναβαθμισθεί κ.λ.π).
Ο καθείς και τα συμπεράσματά του...

Βασίλης Βούγιας 
22/1/2013 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ  
  
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Αριθμός:
2015
Τύπος:
Αναφορές
Συνοδος / Περίοδος:
Α' ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
Θέμα:
αιτείται την αναβάθμιση και όχι την κατάργηση της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Κόμμα:
Ν.Δ.
Ημερομηνία:
20/12/2012
Ημ. Τελευταίας Τροποποίησης:
16/01/2013
Καταθέτοντες:
Μιχελάκης Σπυρίδωνος Ιωάννης
Υπουργεία:
Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Αρχεία Ερωτήσεων:
  • .pdf
Αρχεία Απαντήσεων:
  • .pdf