Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Επιστολές του ΣΕΕΠΕΑ Ηπείρου

Ευχαριστήριες επιστολές του ΣΕΕΠΕΑΗ

     Λάβαμε από τον ΣΕΕΠΕΑ Ηπείρου και δημοσιεύουμε με χαρά δύο επιστολές σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στα Ιωάννινα.
    Ευχαριστούμε και από την μεριά μας τους συναδέλφους για την άψογη φιλοξενία και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τις εξορμήσεις μας στην περιφέρεια με στόχο πάντα την προώθηση των δίκαιων συμφερόντων των συναδέλφων και της βελτίωσης των υπηρεσιών ΕΑΕ προς όφελος των εξυπηρετούμενων μαθητών και των γονέων τους. 
    Ευχαριστούμε επίσης τον Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Ιωαννίνων κ. Γρ. Τζήμα, για την φιλοξενία και την υποστήριξη που μας παρείχε για την συνάντηση με τους συναδέλφους στο σχολείο τους. Τέτοια στελέχη κοσμούν τον χώρο της εκπαίδευσης και αποτελούν παράδειγμα για τους εργαζόμενους στην ΕΑΕ.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΗΠΕΙΡΟΥ   (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Η.)
Αμάλθειας 12, Τ.Κ. 45500
Καρδαμίτσια, Ιωάννινα
e-mail: seepea.ipeirou@yahoo.gr                                      Ιωάννινα, 21-05-2013
                                                                                     
                                                                                      Aρ. Πρωτ.: -41-


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) Ηπείρου, όλοι όσοι ζούμε και εργαζόμαστε στην περιφέρεια  Ηπείρου, απευθύνουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., για την πρώτη επίσκεψη της Ομοσπονδίας στον τόπο μας.
Η παρουσία του εδώ καταδεικνύει τη διακηρυγμένη διάθεση της Ομοσπονδίας μας για αποκέντρωση των δράσεών της, την ανάδειξη της σωστής πληροφόρησης και ενημέρωσης, τις επαφές με τους φορείς και, ιδιαίτερα, την προσπάθεια για τη στενότερη συνεργασία της με τους Περιφερειακούς Συλλόγους και τα μέλη τους, τη συσπείρωση γύρω από το συνδικαλιστικό τους φορέα και τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητές του.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους, ενισχύοντας ηθικά τις άοκνες προσπάθειές τους, στηρίζοντας τον κοινό μας αγώνα για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων μας και για την πραγμάτωση της ισοτιμίας μας μέσα στην εκπαιδευτική πραγματικότητα.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΜΠΙΚΑ ΧΑΡΟΥΛΑ                                               ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΗΠΕΙΡΟΥ   (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Η.)
Αμάλθειας 12, Τ.Κ. 45500
Καρδαμίτσια, Ιωάννινα
e-mail: seepea.ipeirou@yahoo.gr                                      Ιωάννινα, 21-05-2013
                                                                                     
                                                                                      Aρ. Πρωτ.: -42-



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) Ηπείρου, ευχαριστούμε θερμά το Διευθυντή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ιωαννίνων, κ. Τζίμα Γρηγόρη, για την υποστήριξη που παρείχε για τη διεξαγωγή της συνάντησης του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με το Δ.Σ. και τα μέλη του ΣΕΕΠΕΑ Ηπείρου .
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στα Ιωάννινα τη Δευτέρα 20/05/2013, ο κ. Τζίμας αφενός φιλοξένησε τη συνάντηση του προσωπικού και αφετέρου συμμετείχε ενεργά στη συνάντηση του προσωπικού, συμβάλλοντας έτσι στην άρση του φαινομένου της κοινωνικής απάθειας που μαστίζει την κοινωνία μας.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΜΠΙΚΑ ΧΑΡΟΥΛΑ                                               ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Επίσκεψη και συνεργασίες της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στα Ιωάννινα


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ


Σε συνέχεια του Διοικητικού Συμβούλιου της 19ης Μαίου που έγινε στη Λάρισα, κλιμάκιο του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Στ. Καρπενησιώτη, τον Γ. Γραμματέα Δ. Αρβανίτη και το αναπληρωματικό μέλος Μ. Αγάθου, μετέβη στα Ιωάννινα, όπου φιλοξενήθηκε από τον ΣΕΕΠΕΑ Ηπείρου και τους συναδέλφους.
Την επόμενη ημέρα είχε σημαντικές επισκέψεις, συναντήσεις και συνεργασίες με συναδέλφους και υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς και δημόσια παρέμβαση σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.
Αρχικά η αντιπροσωπεία της Π.ΟΣ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. έγινε δεκτή από την περιφερειακή διευθύντρια κα Χουλιάρα, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την λειτουργία των δομών και υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου. Η συνάντηση διεξήχθη σε πνεύμα συνεργασίας και με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών προς τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Κατόπιν έγινε με την παρουσία και της Προέδρου του ΣΕΕΠΕΑ Ηπείρου Χ. Μπίκα και του Αντιπροέδρου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Γ. Στεργιούλη, συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας με τον Σχολικό Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής Μ. Ευσταθίου, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Π.Ε.Σ.Ε.Α. Συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας των υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και ανταλλάχθηκαν απόψεις για την κατάσταση της ΕΑΕ, εν όψει και της προγραμματιζόμενης από την κυβέρνηση κατάθεσης σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων. Είναι άλλωστε απόφαση του νέου Δ.Σ. της ομοσπονδίας η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με κάθε φορέα και πρόσωπο που δραστηριοποιείται στο χώρο και πιστεύουμε ότι αυτό μακροπρόθεσμα θα αποβεί υπέρ των θεσεών μας.
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία, μετά από σχετικές ενέργειες του Γ. Στεργιούλη, φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΗΠΕΙΡΟΣ TV1, όπου εξέθεσε τις απόψεις της ομοσπονδίας και των εργαζομένων μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ για την ζοφερή κατάσταση στην εκπαίδευση και ιδιαίτερα την ΕΑΕ. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ψήφιση από την κυβέρνηση των νομοθετικών ρυθμίσεων για τις ΕΔΕΑΥ, τα υπάρχοντα λειτουργικά κενά στα σχολεία της ΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ σε ολόκληρη την επικράτεια, την προβλεπόμενη περαιτέρω μείωση του αριθμού των αναπληρωτών και την αντικατάσταση με εργαζόμενους στα προγράμματα ΕΣΠΑ και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους μαθητές και την κοινωνία της εκπαίδευσης.
Η ημέρα συνεχίσθηκε με επίσκεψη στο ΚΕΔΔΥ και το ΕΕΕΕΚ Ιωαννίνων όπου η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τους συναδέλφους ΕΕΠ και ΕΒΠ και εκπαιδευτικούς, τους ενημέρωσε για τις προσπάθειες του Δ.Σ. για παρέμβαση σε όλα τα θέματα του κλάδου και ιδιαίτερα για την ισότιμη μεταχείριση όσον αφορά την ανάληψη θέσεων ευθύνης, την επιστημονική καθοδήγηση από Συμβούλους ΕΕΠ, την Εισαγωγική και Δια Βίου Επιμόρφωση του ΕΕΠ και ΕΒΠ και  την θεσμοθέτηση αδιάβλητων και σταθερών προυποθέσεων και διαδικασιών για την πρόσληψη μόνιμων και αναπληρωτών , μέσω ΑΣΕΠ.  Ιδιαίτερα τονίσθηκε από τον Στ. Καρπενησιώτη η ανάγκη κινητοποίησης και συμμετοχής των μελών και των περιφερειακών συλλόγων στις προσπάθειες αυτές. Οι συνάδελφοι κατέθεσαν ερωτήματα και προβληματισμούς για την επιδεινούμενη κατάσταση στις εργασιακές συνθήκες, εν όψει της εφαρμογής και του «άρθρου 39» και έκαναν εποικοδομητικές προτάσεις που λαμβάνονται υπ όψη από το Δ.Σ.
Οι σημαντικές αυτές πρωτοβουλίες στην περιφέρεια θα συνεχισθούν όπου και όταν χρειασθεί, με στόχο την συσπείρωση των συναδέλφων γύρω από το κοινό συνδικαλιστικό μας φορέα.

Ενημέρωση για τα θέματα και τις αποφάσεις του 3ου Διοικητικού Συμβούλιου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. που έγινε στη Λάρισα


ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 3ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαίου στη Λάρισα η 3η ανοικτή συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της Π.ΟΣ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. η οποία ήταν και η πρώτη που πραγματοποιήθηκε εκτός Αθηνών.
Παρόντες εκ μέρους του Δ.Σ. ήταν ο Πρόεδρος Καρπενησιώτης Στάθης,ο Αντιπρόεδρος Στεργιούλης Γιάννης, ο Γ. Γραμματέας Αρβανίτης Δημήτρης, η Ταμίας Μπ. Λεοτσάκου, ο Οργ. Γραμματέας Τότσιος Γιάννης και το αναπληρωματικό μέλος Αγάθου Μαρία. Συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη η Ιωάννα Καρυστινού Ειδική Γραμματέας και η Ευγενεία Τραγάκη Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων.
Επίσης συμμετείχαν εκ μέρους του ΣΕΕΠΕΑ Θεσσαλίας ο πρώην Πρόεδρος Γούλας Χρήστος, ο νέος Πρόεδρος Ζαγοριανός Κωνσταντίνος,  η Ράπτη Αποστολία και η Τέλιου Μαρία. Από το ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε η Γαλλιού Άννα.
Αρχικά αναγνώσθηκαν, εγκρίθηκαν και υπογράφηκαν τα Πρακτικά και οι αποφάσεις των προηγούμενων (1ου και 2ου  ΔΣ) της Ομοσπονδίας.
Το 1ο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε τις διαδικασίες και την προετοιμασία των περιφερειακών συλλόγων και της ομοσπονδίας για την υποβολή της αίτησης ένταξης στην ΑΔΕΔΥ. Φάνηκε, όπως ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι τους, ότι οι περισσότεροι σύλλογοι βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της συγκέντρωσης των στοιχείων και της παράλληλης ενημέρωσης του μητρώου μελών καθώς και της  τακτοποίησης των οικονομικών υποχρεώσεων τους.
Επ ευκαιρία ο Γ. Τότσιος ενημέρωσε για την προσπάθεια ένταξης στην ομοσπονδία των συναδέλφων του Βορείου Αιγαίου και για την συγκέντρωση που οργανώνεται στην Κεντρική Μακεδονία στο τέλος Μαίου. Η Α. Γαλλιού επίσης ενημέρωσε για τις θετικές διεργασίες που πραγματοποιούνται στον ΣΕΕΠΕΑ Κ. Μακεδονίας με στόχο την κινητοποίηση και συμμετοχή των μελών στις διαδικασίες του συλλόγου.
Κατόπιν ο Οργ. Γραμματέας Γ. Τότσιος έθεσε το θέμα της ένταξης όλων των μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ στους περιφερειακούς συλλόγους, με την έννοια ότι αυτό κατά την γνώμη του είναι υποχρεωτικό με βάση τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα και το καταστατικό μας. Στόχος βέβαια είναι η συνολικότερη εκπροσώπηση του κλάδου σε όλη την επικράτεια από την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και η επίλυση του θέματος της συλλογής των εισφορών που αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την επιτυχημένη δράση, αφού δεν υπάρχουν άλλες πηγές χρηματοδότησης.
Μετά από εκτενή συζήτηση η συνεδρίαση κατέληξε ότι αφού διερευνηθεί και η νομική βάση αλλά και οι πρακτικές άλλων ομοσπονδιών, μπορεί το Δ.Σ. να προτείνει προς τους συλλόγους την συζήτηση του θέματος σε Γενικές Συνελεύσεις με στόχο να εκφράσουν τα ίδια τα μέλη την άποψη τους , αναλαμβάνοντας και την ευθύνη να ζητήσουν τα ίδια με αίτηση τους την παρακράτηση της εισφοράς η διατηρώντας όσοι επιθυμούν το δικαίωμα να την καταβάλλουν στις προβλεπόμενες προθεσμίες.
 Το 2ο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε την ενημέρωση και την λήψη αποφάσεων για την πορεία και τις μορφές της διεκδίκησης από το νέο ΔΣ της ισοτιμίας και ισονομίας.  Όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος μέχρι σήμερα έχει γίνει φανερό από τις αντιδράσεις υπηρεσιακών παραγόντων ότι υπάρχει τουλάχιστον αμφιθυμία στην στάση των υπευθύνων και προβάλλονται νομοτεχνικά η / και οικονομικά προβλήματα. Όσον αφορά την επιμόρφωση ίσως προχωρήσει η συμμετοχή του ΕΕΠ στην επιμόρφωση για τις ΕΔΕΑΥ, για δε την δυνατότα εκλογής σε θέσεις ευθύνης προβάλλεται ως πρόβλημα η δυσκολία στην σύνθεση των αρμόδιων υπηρεσιακών συμβουλίων. Για  την εκλογή συμβούλων ΕΕΠ το πρόβλημα παρουσιάζεται κυρίως ως οικονομικό.
Αποφασίσθηκε να ενταθούν οι προσπάθειες και να γίνει συνάντηση πίεσης στο υπουργείο με συμμετοχή διευρυμένης αντιπροσωπίας, η οποία θα έχει να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για κάθε πρόβλημα που τίθεται, μέσα στις επόμενες ημέρες.
3ο θέμα: Ακολούθησε ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με την διοργάνωση, το διήμερο 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2013 στην Αθήνα, εκδήλωσης που θα γίνει σε ανοικτό χώρο που θα παραχωρηθεί από τον Δήμο. Σκοπός της είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Η εκδήλωση θα γίνει με εθελοντική συμμετοχή μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ,  γονέων  αλλά και ΣΜΕΑΕ, με εκθέσεις έργων και παρουσίαση αξιόλογων δραστηριοτήτων. Θα περιλαμβάνει  δε εκτός αυτών και μουσική εκδήλωση.
4o θέμα: Παράλληλα θα διενεργηθεί και η προετοιμαζόμενη από επιτροπή του ΔΣ (Μπ. Λεοτσάκου, Ευγ. Τραγάκη, Μ. Αγάθου και Ι. Καρυστινού) καταστατική Γενική Συνέλευση, με σκοπό την πρόβλεψη κυρίως της δημιουργίας θεματικών επιτροπών , με κύριες την Επιστημονική Επιτροπή, την Επιτροπή Αναπληρωτών και την Επιτροπή ΕΒΠ. Η επιτροπή θα επεξεργασθεί τις αναγκαίες τροποποιήσεις και θα θέσει τις προτάσεις σε διαβούλευση με τα μέλη και τους περιφερειακούς συλλόγους.   
5o θέμα:  Συζητήθηκε επίσης η δημιουργία επιτροπής στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. για την τροποποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου λειτουργίας της ΕΑΕ και τονίσθηκε ότι η ομοσπονδία μας θα έπρεπε να έχει θέση σε αυτή. Ενημερώθηκαν οι παρευρισκόμενοι ότι έχει ξεκινήσει από τον Δ. Αρβανίτη η επεξεργασία κειμένων, υπομνημάτων και αποφάσεων της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ώστε να δημιουργηθεί η βάση στην οποία θα στηριχθεί η δημιουργία των θέσεων και προτάσεων μας γι αυτό το θέμα.
Αποφασίσθηκε η ανάρτηση πρόσκλησης – διαβούλευσης προς τα μέλη και τους περιφερειακούς συλλόγους με αρχικό κείμενο βασικών θέσεων. Έτσι οι τελικές μας θέσεις θα αποτελούν την κοινή συνισταμένη των απόψεων όλων και ελπίζουμε ότι θα εξυπηρετούν την ανάγκη ουσιαστικής βελτίωσης του πλαισίου λειτουργίας της ΕΑΕ. Την συγκέντρωση και επεξεργασία των όποιων προτάσεων θα αναλάβουν οι Δ. Αρβανίτης και Γ. Τότσιος.
Το επόμενο ανοικτό Δ.Σ. της ομοσπονδίας αποφασίσθηκε να γίνει στις 22 Ιουνίου 2013, επίσης εκτός Αθηνών.