Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Kαταγγελία του ΣΕΕΠΕΑ Ηπείρου σχετικά με την ανακοίνωση του ΠΕΣΕΑ




ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                                       
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                    
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Αμάλθειας 12,
45500 Ιωάννινα








Ιωάννινα 27/08/2013
Αρ. Πρωτ.: 45
Μπίκα Χαρά: 6942718549
Στεργιούλης Ιωάννης: 6974064877
ΠΡΟΣ
  1. Τη Δ/νση Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ
  2. Την Περιφερειακή Δ/ντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου
  3. ΠΥΣΕΕΠ Ηπείρου
  4.  Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
  5. Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.  ΣΤΕΛΛΑ
  6. Π.Ε.Σ.Ε.Α.

ΘΕΜΑ: «Καταγγελία θέσεων του Π.Ε.Σ.Ε.Α.»
Ο Περιφερειακός Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) Ηπείρου, δια του Δ.Σ., εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, σε σχέση με όσα αναφέρονται στο έγγραφο του Π.Ε.Σ.Ε.Α. («Οι θέσεις του Π.Ε.Σ.Ε.Α. που αφορούν τροποποιήσεις για θέματα ειδικής αγωγής στο άρθρο 27 του σχεδίου νόμου για το Λύκειο», αρ. πρωτ.: 56- 20/08/2013) για το ΠΥΣΣΕΠ Ηπείρου.
Στο έγγραφο αυτό επιχειρείται, για δεύτερη φορά – η προηγούμενη καταγράφεται στη τελευταία έκθεση πεπραγμένων του ιδίου συλλόγου - η κατασυκοφάντηση του τρόπου λειτουργίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού προβαίνοντας σε κρίσεις, εξαγωγή αόριστων συμπερασμάτων, χρήση υβριστικών σχολίων και χαρακτηρισμών που προσβάλουν και θίγουν όλους τους κλάδους του Ε.Ε.Π. και το Ε.Β.Π.
Στο εν λόγω έγγραφο δε, οι υπογράφοντες γίνονται πιο διεισδυτικοί αναφέροντας συγκεκριμένο ανακριβές παράδειγμα, από τη λειτουργία του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Ηπείρου.
ΔΙΕΡΩΤΩΜΕΘΑ ΣΥΣΣΩΜΟΙ
ü  Με ποιο τρόπο άντλησε τις πληροφορίες του ο Π.Ε.Σ.Ε.Α. από την απόρρητη διεξαχθείσα συνομιλία; Με ποιο τρόπο απέσπασε ένα μικρό μέρος των πεπραγμένων, το παραποίησε και το γενίκευσε; Μήπως αυτή η ενέργεια αποτελεί, για όποιον τη διέπραξε, πειθαρχικό παράπτωμα;
ü  Γιατί ο Π.Ε.Σ.Ε.Α. παραπλανά τους αναγνώστες των κειμένων του με ανακριβή στοιχεία, εφόσον ο καθένας έχει πρόσβαση στα πραγματικά στοιχεία, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στον πίνακα που διαμορφώθηκε και αφορούσε την επιλογή αναπληρωτή προϊσταμένου, -μένης στο ΚΕΔΔΥ του Νομού Άρτας στην Περιφερειακή Δ/νση Α΄ και Β’ Εκπαίδευσης Ηπείρου;
ü  Αν είναι έτσι, όπως αναφέρεται από τον Π.Ε.Σ.Ε.Α., γιατί η ενδιαφερόμενη δεν προέβη στις όποιες νόμιμες ενέργειες;
ü  Γιατί ο Π.Ε.Σ.Ε.Α. μιλάει για δόλο και ρουσφέτια;
ü  Γιατί προσβάλλει και διασύρει ανθρώπους και επιστήμονες;
ü  Ως επιστημονικός σύλλογος, στους χαλεπούς καιρούς της περιζήτητης θετικής ενέργειας και δύναμης, γιατί εμμένει στο διωγμό του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.;
Τα μέλη του συλλόγου μας διαπιστώνουν ότι, όσοι εκπροσωπούν τον Π.Ε.Σ.Ε.Α. έχουν, προ καιρού, ξεπεράσει κάθε όριο, παρεκτρέπονται και προβαίνουν σε ανήθικες και μη σύννομες ενέργειες.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΣΣΩΜΟΙ
Το Δ.Σ. του Π.Ε.Σ.Ε.Α να ανακαλέσει, εντός πέντε ημερών, όλα όσα αναφέρονται στη συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Ηπείρου, και, όλα όσα αφορούν τη νομιμότητα της λειτουργίας των υπηρεσιακών μας συμβουλίων.
ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ την προσοχή στον Π.Ε.Σ.Ε.Α. ότι, στο εγγύς μέλλον θα παραμερίσουμε την ανωτερότητα, τον επαγγελματισμό και την επιστημοσύνη, υποχρεούμενοι να προστατεύσουμε το κύρος και την αξιοπιστία των κλάδων μας. Θα καταγράφουμε και θα δίδουμε στη δημοσιότητα όλα όσα σχεδόν καθημερινά συμβαίνουν εναντίον μας (έχοντας ήδη αρκετές αποδείξεις).
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό ότι, δεν έχουμε μέχρι σήμερα να παραθέσουμε καμία συναδελφική εκδήλωση από μέρους του Π.Ε.Σ.Ε.Α.,  αλλά ύπουλα και ανήθικα χτυπήματα, τρικλοποδιές και απειλές.

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ όλους ότι, εφεξής δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε την παραμικρή επίδειξη ισχύος, δύναμης και ψευτομαγκιάς.  

Συνάντηση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με τον Υφυπουργό ΥΠΑΙΘ Συμεών Κεδίκογλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάντηση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με τον υφυπουργό ΥΠΑΙΘ  Συμεών Κεδίκογλου

               Στα πλαίσια της προσπάθειας του Διοικητικού Συμβούλιου της Ομοσπονδίας, για προώθηση των θέσεων και προτάσεων μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση του προεδρείου με τον υφυπουργό ΥΠΑΙΘ, αρμόδιο για θέματα ειδικής αγωγής,  Συμεών Κεδίκογλου. Εκ μέρους του προεδρείου συμμετείχαν ο Πρόεδρος Στάθης Καρπενησιώτης και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Αρβανίτης.
               Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας Βασίλης Βούγιας και ο αιρετός ΥΣΕΕΠ Δημήτρης Παπαευθυμίου. Συμμετείχε επίσης  ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ Κώστας Λολίτσας.
               Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προώθηση των θέσεων της Ομοσπονδίας μας για την βελτίωση της κατάστασης στην ειδική αγωγή και την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της άνισης μεταχείρισης του ΕΕΠ και ΕΒΠ που εργάζεται στις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ.
               Ειδικότερα παρουσιάστηκαν οι προτάσεις μας για α) την υποστελέχωση των ΚΕΔΔΥ και ΣΜΕΑΕ (βλ. οργανικά και λειτουργικά κενά), β) την σύνθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων (δηλ. το πρόβλημα της μη εφαρμογής του Ν. 3699/2008 που προβλέπει τον ορισμό Συμβούλων ΕΕΠ), γ) την  θεσμοθέτηση και προκήρυξη διαγωνισμού ΑΣΕΠ με σταθερά κριτήρια πρόσληψης (βασικό πτυχίο και προυπηρεσία), δ) την επίλυση του προβλήματος της άνισης μεταχείρισης όσον αφορά την υπηρεσιακή εξέλιξη του ΕΕΠ , ε) την συμμετοχή του ΕΕΠ και ΕΒΠ σε προγράμματα επιμόρφωσης με κατάλληλη θεματολογία και διδάσκοντες.
               Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα λάβει υπ όψη και θα συμπεριλάβει τις συγκεκριμένες προτάσεις μας για τροποποιήσεις στο τελικό κείμενο του άρθρο 27 του σχεδίου νόμου για το Τεχνολογικό Λύκειο, που κατατέθηκε πρόσφατα προς συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
               Επίσης ανέφερε ότι συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία του σχεδίου νόμου για την ειδική αγωγή και αναμένει τις αναλυτικότερες προτάσεις μας ώστε να συμπεριληφθούν σ αυτό.
               Συζητήθηκε ακόμη το πρόβλημα με τις μειωμένες πιστώσεις από τον κρατικό προυπολογισμό για προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ και δόθηκαν διαβεβαιώσεις για την κάλυψη των βασικών αναγκών των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ (πρόγραμμα για ΕΒΠ για στήριξη στην γενική εκπάιδευση – πρόγραμμα για ΕΔΕΑΥ – πρόγραμμα ΟΑΕΔ), κάτι που αποτελεί σύμφωνα με τον υφυπουργό την μοναδική δυνατότητα για την νέα σχολική χρονιά.
               Θα παρακολουθήσουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων αυτών και θα είμαστε σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.

               Το Δ.Σ. θα συνεχίσει καθημερινά την προσπάθεια με συναντήσεις και συνεργασίες με υπηρεσιακούς παράγοντες, πολιτικά κόμματα και βουλευτές, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, ώστε να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συνεργασίας και επίτευξης της ικανοποίησης κάθε δίκαιου αιτήματος μας.

Οι ΘΕΣΕΙΣ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για το άρθρο 27 στα κόμματα και τους βουλευτές


Παρέμβαση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στους πολιτικούς φορείς για το άρθρο 27


             Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με σκοπό την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων και την βελτίωση της κατάστασης στην ειδική αγωγή πραγματοποιεί καθημερινά παρεμβάσεις και ενημερώσεις σε πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και φορείς (συνδικαλιστικοί φορείς, ενώσεις γονέων και αναπήρων, κόμματα, βουλευτές, υπηρεσιακοί παράγοντες).



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974487408,
e-mail: poseepea@yahoo.gr  - www.poseepea.blogspot.gr/

Αρ. πρωτ. 301
Αθήνα 27 Αυγούστου 2013

Προς
  1. 1. Τα Πολιτικά Κόμματα
  2. 2. κ.κ. Βουλευτές

Αξιότιμοι  κύριοι

               Η Ομοσπονδία μας, που εκπροσωπεί το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) - δηλ. ειδικούς όπως ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, σχολικοί νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, ειδικοί στην κινητικότητα τυφλών, κ.ά.-  και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) που εργάζεται στις ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ (ειδικά σχολεία και κέντρα αξιολόγησης και υποστήριξης των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών μαθητών), σε κατάλληλο χρόνο κατέθεσε  τις «ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ» για το άρθρο 27 του σχεδίου νόμου «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», που αφορά θέματα ειδικής αγωγής και κατατέθηκε αυτές τις μέρες για συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
               Γενική είναι η εκτίμηση ότι τα προβλήματα της ειδικής αγωγής δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με αποσπασματικές νομοθετικές πρωτοβουλίες αλλά πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να προηγηθεί αξιολόγηση και προβληματισμός πάνω στην εφαρμογή  και αξιοποίηση των νόμων που ισχύουν σήμερα για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση.
               Παρ όλα αυτά θεωρούμε απαραίτητο να ρυθμιστούν με λειτουργικό τρόπο ζητήματα βελτίωσης υπηρεσιών όπως η διάγνωση και αξιολόγηση των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών στα πλαίσια της διεπιστημονικότητας, που μπορούν να εξασφαλίσουν μόνο επαρκώς στελεχωμένα ΚΕΔΔΥ, αλλά και η νόμιμη  λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων, που τόσα χρόνια τώρα λειτουργούν με παράτυπη σύνθεση λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης για ορισμό Συμβούλων ΕΕΠ (όπως προβλέπει ο 3699/2008).
               Δυστυχώς οι προβλέψεις του σχεδίου νόμου και στις δύο περιπτώσεις είναι κατά τη γνώμη μας ατελέσφορες και αναποτελεσματικές γι αυτό προτείνουμε τις σχετικές τροποποιήσεις (βλ. συνημμένα).
               Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση της επίλυσης του χρόνιου προβλήματος της ισότιμης υπηρεσιακής εξέλιξης του ΕΕΠ σε θέσεις ευθύνης και γι αυτό προτείνουμε επίσης τις ανάλογες τροποποιήσεις.
               Από την άλλη μεριά θεωρούμε απαράδεκτη την πρόβλεψη για λειτουργία ιδιωτικών ΙΕΚ ειδικής αγωγής (!) και την θεσμοθέτηση της ιδιωτικής  στήριξης στα γενικά σχολεία (κερκόπορτα για την κατάργηση της δωρεάν αυτής παροχής προς τους μαθητές με αναπηρία ;) και προτείνουμε την απάλειψη των σχετικών αναφορών.
               Οι θέσεις μας αυτές κατατέθηκαν έγκαιρα , στη δημόσια διαβούλευση αλλά και στάλθηκαν προς φορείς και συλλόγους συναδέλφων εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΣΑΤΕΑ, ΕΝΕΛΕΑ, ΠΕΕΠ, ΠΕΣΕΑ) και του αναπηρικού κινήματος (ΕΣΑμεΑ, ΠΟΣΓΚΑμεΑ) και ειδικής αγωγής (ΔΕΣ) καθώς και σε άλλους συλλογικούς φορείς με την παράκληση για ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία.
               Σήμερα αποστέλλουμε τις «ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ» και στους πολιτικούς φορείς και θεωρούμε ότι είναι σημαντικό παρά την εσπευσμένη κατάθεση του σχεδίου νόμου να πραγματοποιηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος για να αποφευχθούν νέα προβλήματα στον πολύπαθο χώρο της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
               Ο χώρος αυτός είναι γνωστό ότι πλήττεται εδώ και δεκαετίες από την υποστελέχωση και την έλλειψη αποτελεσματικού σχεδιασμού και διεπιστημονικής αντιμετώπισης που εμποδίζει την κατάλληλη αντιμετώπιση των προβλημάτων σχολικής και κοινωνικής προσαρμογής που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι οικογένειες τους.  
               Καλούμε όλους τους πολιτικούς φορείς σε συνεργασία για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων της ΕΑΕ και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων.
Υ.Γ. Συνημμένα σας αποστέλλουμε τις «ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ»
Με εκτίμηση
 για το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Ο Πρόεδρος                                    Ο Γ. Γραμματέας


Στ. Καρπενησιώτης                              Δ. Αρβανίτης

Υπογράφηκε επιτέλους η εγκύκλιος αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ

Υπογράφηκε η εγκύκλιος πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ

Υπογράφηκε και αναρτήθηκε σήμερα 27 Αυγούστου 2013.... η εγκύκλιος με θέμα: « Πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και αναπληρωτών από τον κλάδο ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2013-2014»

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 28/08/2013 μέχρι 03 /09 /2013.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΔΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Σ.Ε.Π.Ε.Α.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974487408,
 e-mail: poseepea@yahoo.gr - www.poseepea.blogspot.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 27/8/2013
              
               Ο χώρος της εκπαίδευσης και της ειδικής αγωγής σήμερα το μόνο που δεν έχει ανάγκη είναι η εφεύρεση λόγων αντιπαλότητας ανάμεσα σε συναδέλφους που λειτουργούν στον ίδιο δύσκολο εκπαιδευτικό χώρο. Η δύσκολη αυτή συγκυρία δεν αφήνει κανένα περιθώριο να ασχολούμαστε με θέματα όπως αυτά που με έμμονο τρόπο και διαχρονικά ανακαλύπτουν και ανακοινώνουν κάποιοι αυτόκλητοι εκπρόσωποι όλων των κλάδων, όπως έκανε πρόσφατα με ανακοίνωση του ο πρόεδρος του ΠΕΣΕΑ κ. Μ. Ευσταθίου.
               Την εποχή του διαδικτύου, που οι διαφορετικές απόψεις  ούτως η άλλως κατατίθενται και αναδεικνύονται, είναι απαράδεκτο κάποιοι να επιδιώκουν την «με το στανιό» ανάληψη της εκπροσώπησης όλων και μάλιστα όταν οι ίδιοι και μέλη τους, που διετέλεσαν πολιτικά στελέχη στο υπουργείο, ευθύνονται για αποκλεισμούς και περιθωριοποιήσεις εργαζομένων στην ειδική αγωγή (ανισότιμη μεταχείριση ΕΕΠ, αναβολές διαγωνισμών ΑΣΕΠ για αποφοίτους τμημάτων ειδικής αγωγής, ομηρία αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ επί 10ετία τουλάχιστον, κ.ά.).
               Ακόμη θεωρούμε απαράδεκτη την  εν αγνοία και σε αντίθεση με τις επίσημα εκφρασμένες θέσεις  Ομοσπονδιών όπως η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, χρησιμοποίηση τους,  από ένα εκπαιδευτικό στέλεχος (σχολικό σύμβουλο) που δεν διαθέτει καμία συνδικαλιστική ιδιότητα και η μόνη και μόνιμη δυνατότητα προβολής είναι η αξιοποίηση μιας θέσης προέδρου στο  Διοικητικό Συμβούλιο ενός επιστημονικού συλλόγου.
               Περαιτέρω δεν αποτελεί για μας έκπληξη το γεγονός της αντισυναδελφικής αλλά και επιλήψιμης νομικά και υπηρεσιακά δημοσιοποίησης, κατά ψευδή μάλιστα τρόπο, των πεπραγμένων υπηρεσιακού συμβουλίου επιλογής προισταμένων ΚΕΔΔΥ στην Περιφέρεια Ηπείρου. 
               Χρησιμοποιώντας με ανακρίβεια αυτά τα στοιχεία προσπαθεί να απαξιώσει την λειτουργία υπηρεσιακών συμβουλίων, τα οποία διατείνεται ότι προκαλούν « συντεχνιακούς ανταγωνισμούς, εξυπηρετήσεις, συναλλαγές, συγκρούσεις κλπ.». Είναι αντίθετα σε όλους γνωστό ότι τόσα χρόνια με τη συμμετοχή αιρετών ΕΕΠ και πλειοψηφία εκπαιδευτικών στελεχών, γίνεται προσπάθεια για διαχείριση της δύσκολης πραγματικότητας της ειδικής αγωγής,  στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων με κατανόηση και συνεργασία στα πλαίσια της διεπιστημονικότητας.
               Ως Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. έχουμε την πρόθεση να αγωνιστούμε για να διατηρήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο την ενότητα των εργαζομένων στην ειδική αγωγή  αλλά δεν θα επιτρέψουμε στο μέλλον τη συνέχιση της έμμονης και γραφικής στο τέλος συμπεριφοράς που προσπαθεί να καλύψει συντεχνιακές επιδιώξεις.
               Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε για την υπεράσπιση και μέσω της νομικής οδού κάθε δικαιώματός μας.    

Για το Δ.Σ.

Ο Π ρόεδρος                                Ο Γ. Γραμματέας


Στ. Καρπενησιώτης                                     Δ. Αρβανίτης