Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.ΑΝ. ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)
Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος Όροφος, Πλ. Βάθη, τηλ.-fax: 2105221411 www.goneisamea.gr,www. eskamea.gr
ΠΡΟΣ:
Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλογών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)
Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Ειδικής Αγωγής (Π.Ε.Σ.Ε.Α.)
Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.)
Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.)
Σύλλογοι Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (Σ.Α.Τ.Ε.Α.)
Σύλλογος Εργαζομένων στις Μονάδες, τα Ιδρύματα και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.)
Μ.Μ.Ε.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

«ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/12 ΣΤΙΣ 14:30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΚΑΝΙΓΓΟΣ 27, 5ος όροφος)
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Κοντεύουν τα Χριστούγεννα και η κατάσταση στις δομές Ειδικής Αγωγής (Ειδικά Σχολεία, ΚΕΔΔΥ κ.α.) είναι εκρηκτική.
Πάνω από 185 χιλιάδες παιδιά με αναπηρία είναι κυριολεκτικά κλεισμένα μέσα στο σπίτι τους, δεν παρακολουθούν καμία μορφή εκπαίδευσης και αγωγής γιατί τα κενά σε εκπαιδευτικούς, σε ειδικό εκπαιδευτικό, σε ειδικό επιστημονικό και σε ειδικό βοηθητικό προσωπικό ανέρχονται σε χιλιάδες! Γιατί δεν υπάρχουν τα απαραίτητα Μέσα Μεταφοράς! Γιατί οι υπάρχουσες μονάδες Ειδικής Αγωγής κι Εκπαίδευσης πολύ απλά δεν επαρκούν!
Σαν αποτέλεσμα, τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε και το φαινόμενο μαθητές να εγγράφονται στα σχολεία και να αδυνατούν να παρακολουθήσουν.
Η κυβέρνηση, αντί λύσει το πρόβλημα με μόνιμους διορισμούς, αντί να ιδρύσει Ειδικά Σχολεία, προχωρά σε προσλήψεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών μέσω ΕΣΠΑ και σε προσλήψεις ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, μέσω των προγραμμάτων 5μηνης εργασίας του ΟΑΕΔ.
Πρόκειται κυριολεκτικά για βαρβαρότητα! Αξιοποιούν την τεράστια ανεργία για να «προσλάβουν» εργαζόμενους με λιγότερα από 500 ευρώ, χωρίς καν ασφάλιση, για 5 μήνες!
Όμως, τι εκπαιδευτικό έργο μπορεί να προσφέρει ένας εργαζόμενος μέσα σε 5 μήνες; Και με τι κουράγιο; Μόλις θα αρχίσει να προσαρμόζεται στο περιβάλλον ενός Ειδικού Σχολείου, μόλις αρχίσει να γίνεται αποδεκτός από ένα παιδί με αυτισμό, θα απολύεται! Πρακτικά, δεν θα προλάβει να προσφέρει καν εκπαιδευτικό ή επιστημονικό έργο!
Ουσιαστικά, πρόκειται για προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, που αντικαθιστούν τη μόνιμη εργασία με ελαστικές σχέσεις, που έχουν τραγικές συνέπειες στα παιδιά με αναπηρία, στις οικογένειές τους, συνολικότερα στην Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση, στα εργασιακά δικαιώματα.
Είναι φανερό ότι Κυβέρνηση-Ε.Ε. θέλουν να τελειώνουν με τα δημόσια Ειδικά Σχολεία, με τις δημόσιες μονάδες Ειδικής Αγωγής. Αυτή είναι η περιβόητη στρατηγική της δήθεν ένταξης και αποασυλοποίησης της Ε.Ε. Η Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση να μετατραπεί από υποχρέωση του κράτους σε εμπόρευμα, μέσω επικίνδυνων κι ευκαιριακών προγραμμάτων. Ως εδώ! Φτάνει πια! Να τους εμποδίσουμε!
Σας καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη και κοινή συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 20/12/2013 και ώρα 14:30 στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), ώστε να οργανώσουμε την πάλη μας και να απαιτήσουμε: να βρει κάθε παιδί με αναπηρία και με μαθησιακή δυσκολία το δικό του σχολείο,  για να μην χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του, για την κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς,  για την ίδρυση δημόσιων σχολείων και μονάδων Ειδικής Αγωγής

Αθήνα, 18/12/2013

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

AΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

AΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

6 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ στη Βουλή: "διαμαρτύρεται για την υποστελέχωση των δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου". 

"Εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους και ζητούν άμεσα λύση, σχετικά με τη διακοπή προσλήψεων εκπαιδευτικών και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) στα Ειδικά Σχολεία της Στερεάς Ελλάδας και του Νοτίου Αιγαίου"...ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Κ.Ε.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

               Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 14-15 Δεκέμβρη επίσκεψη σύσσωμου σχεδόν του Διοικητικού Συμβούλιου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στην Θεσσαλονίκη. Τα μέλη του Δ.Σ. συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση που είχε οργανώσει ο Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Κεντρικής Μακεδονίας και ενημέρωσαν τα μέλη για τα τρέχοντα και τα θεσμικά προβλήματα του κλάδου, ενώ απάντησαν σε ερωτήσεις για τα εργασιακά προβλήματα , τις προοπτικές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στη χώρα μας και τις θέσεις και ενέργειες της Ομοσπονδίας μας.
               Τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν οι ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς αναπληρωτών συναδέλφων που προκύπτουν από τις προσλήψεις αποκλειστικά από προγράμματα ΕΣΠΑ και η αντίδραση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στις προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ. Επίσης στις επιπτώσεις από την συγκρότηση των ΕΔΕΑΥ, που φαίνεται ότι ξεκινά με πολλά προβλήματα στην οργάνωση και στελέχωση και κίνδυνο αναστάτωσης στη λειτουργία των ΣΜΕΑΕ και θέματα ωραρίου του ΕΒΠ ιδιαίτερα σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης και σε ολοήμερα ειδικά σχολεία.
               Στην ενημέρωση που έγινε ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. αναφέρθηκαν διεξοδικά σε οργανωτικά θέματα της Ομοσπονδίας και των περιφερειακών συλλόγων εν όψει και της ένταξης στην ΑΔΕΔΥ, αλλά και στις δράσεις για προβολή του έργου μας μέσω εκδηλώσεων (5 Οκτώβρη, 3 Δεκέμβρη) και παρεμβάσεων στα ΜΜΕ.
               Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα του κανονιστικού πλαισίου των ΕΔΕΑΥ και  της επικείμενης αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα τα προβλήματα όσον αφορά την αξιολόγηση του επιστημονικού έργου του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. Αναφορά έγινε και στις ανακοινώσεις για κατάθεση νέου νόμου για την ειδική αγωγή και τις θέσεις της Ομοσπονδίας.

               Η πρωτοβουλία του Δ.Σ. να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, μετά από τις επισκέψεις σε Λάρισα, Γιάννενα και Πάτρα, βρήκε θετική ανταπόκριση. Γι αυτό σχεδιάζεται η πραγματοποίηση παρόμοιων επισκέψεων, με την παράλληλη οργάνωση και Γεν. Συνελεύσεων, σε συνεργασία και με άλλους περιφερειακούς συλλόγους, όπως στην Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα, τα Ν. Ιονίου, την Αν. Μακεδονία και Θράκη και την Κρήτη. Στόχος είναι η άμεση επικοινωνία και συνεργασία με τους εκπροσώπους των συλλόγων, τους αιρετούς αλλά και τους συναδέλφους – μέλη, με στόχο την ενδυνάμωση της κοινής δράσης για αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων και των επερχόμενων εξελίξεων.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974487408,  e-mail: poseepea@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Αθήνα 16-12-2013
                                                                                                                                 
   
Θέμα: « Τρίωρη στάση εργασίας 11:00-14:00, την Πέμπτη 19/12/13, για τους Εργοθεραπευτές ΠΕ29»

 Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α κηρύσσει τρίωρη (11:00-14:00) στάση εργασίας,  την Πέμπτη 19-12-2013, για τους Εργοθεραπευτές ΠΕ29, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών (Σ.Ε.Ε) - συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας- την Πέμπτη 19/12/13 στις 13:00.

  
Για το Δ.Σ

  
Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας


Στ. Καρπενησιώτης                              Δ. Αρβανίτης






***ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Σ.Ε.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 9/12/2013


Η συνάντηση του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών με τον υπουργό υγείας, κο Άδωνι Γεωργιάδη, που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 11/12/13, αναβλήθηκε από το γραφείο του υπουργού, λόγω απουσίας του από το υπουργείο. Ορίστηκε νέα συνάντηση την Πέμπτη 19/12/13 στις 14.00. 

Ως εκ τούτου, η παράσταση διαμαρτυρίας που είχε προγραμματιστεί την Τετάρτη 11/12/13 στις 12.00, αναβάλλεται για την Πέμπτη 19/12/13 στις 13.00.
ΔΕΙΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Ε.Ε. ΕΔΩ