Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6971866081
 e-mail: poseepea@yahoo.gr - www.poseepea.blogspot.gr/


Αθήνα, 24-9-2014

 Α. Π. 324
Προς

Τους Περιφερειακούς Συλλόγους
 Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού
Ειδικής Αγωγής


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
            Μετά από απόφαση του Δ.Σ. της 15-9-2014, ορίστηκε η πρώτη συνάντηση για  τον προς ίδρυση επιστημονικό φορέα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την Παρασκευή 10 Οκτώβρη 2014, ώρα: 7:00 μμ (ο χώρος διεξαγωγής θα οριστεί σύντομα).
            Αρχικά, θα γίνει ενημέρωση από το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ  σχετικά με τους σκοπούς, το πλαίσιο λειτουργίας και την αναγκαιότητα ύπαρξης του νεοσύστατου επιστημονικού φορέα, η θέσπιση του οποίου προέκυψε από το νέο  Καταστατικό της Ομοσπονδίας.
            Επίσης, θα διευκρινιστούν οι ευθύνες και αρμοδιότητες των μελών του Δ.Σ. του προς σύσταση οργάνου και θα συζητηθούν προτάσεις για επιστημονικά θέματα που θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας και μελέτης. Τέλος, θα διερευνηθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ).
            Καλούμε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, καθώς και όσους θα ήθελαν τώρα να δηλώσουν συμμετοχή να παρευρεθούν στη αρχική αυτή συνάντηση.
            Η παρουσία και οι παρεμβάσεις σας κρίνονται σημαντικές για την υλοποίηση του νέου θεσμού, που πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της Δημόσιας Ειδικής Εκπαίδευσης.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.

                        Ο Πρόεδρος                                    Ο Γ. Γραμματέας
                       

                        Σ. Καρπενησιώτης                          Δ. Αρβανίτης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6971866081


Αθήνα, 24-9-2014

 Α. Π. 323
Προς

Τους Περιφερειακούς Συλλόγους
 Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού
Ειδικής Αγωγής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

      Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 15-9-2014,  προτείνει τη διεξαγωγή δράσεων σε όλη τη χώρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία της 3ης Δεκέμβρη, κηρύσσοντας την εβδομάδα από Δευτέρα 1-12 μέχρι Σάββατο 6-12 ως Εβδομάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
   Στόχος της παρέμβασης αυτής είναι για άλλη μια φορά η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στα  προβλήματα της Δημόσιας Ειδικής Εκπαίδευσης, η κινητοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού συναδέλφων και η συσπείρωση του κλάδου μέσα από ποικίλες δράσεις.
     Ενδεικτικά ο κάθε περιφερειακός σύλλογος μπορεί να αποφασίσει την οργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (θεατρική παράσταση, συναυλία, party, happening σε ανοικτούς χώρους των πόλεων), επιστημονικών  ημερίδων, συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης ή συμποσίων, καθώς και κάθε άλλη δράση κρίνει σκόπιμη προς την κατεύθυνση αυτή.
     Παρακαλούμε, αν συμφωνείτε, να μας ενημερώσετε για τις προτάσεις σας οι οποίες θα αναρτηθούν στο blog της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποκτήσουν μεγαλύτερη δημοσιότητα. Σε δεύτερη φάση θα ήταν πολύ εποικοδομητική η ανταλλαγή προτάσεων μεταξύ των περιφερειακών συλλόγων προς την κατεύθυνση της συσπείρωσης και της διάχυσης των  ιδεών.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.
 
              Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γ. Γραμματέας
          

           Σ. Καρπενησιώτης                                                      Δ. Αρβανίτης

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ

ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟ-ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΣΤΟ ΚΥΣΕΕΠ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΊΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΣΤΟ ΚΥΣΕΕΠ
ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΊΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ

ΘΕΜΑ: Ακύρωση στην πράξη της νομοθετικής ρύθμισης που ορίζει ότι, γλώσσα των κωφών είναι η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

            Το Υπουργείο Παιδείας, μέσα από την αντιφατικότητα που το διακρίνει, κατάφερε να ακυρώσει στην πράξη την αναγνώριση ως επίσημη γλώσσα των Κωφών και Βαρηκόων την Νοηματική Γλώσσα (ν. 2817/00 και 3699/08), ζητώντας από αυτούς να έχουν πιστοποίηση της νοηματικής γλώσσας, από την Ομοσπονδία Κωφών.
            Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών της Β΄θμιας εκπαίδευσης, όρισε ως φορέα πιστοποίησης της Νοηματικής Γλώσσας, την Ομοσπονδία Κωφών, ακυρώνοντας ως φορέα το Πανεπιστήμιο Πατρών, στο οποίο κάνει αναφορά ο ν. 4186/13, αρ. 28, αλλά και το Πανεπιστήμιο του Βόλου, το οποίο έχει συμπεριλάβει επίσημα στο πρόγραμμα  του τμήματος Ειδικής Αγωγής, την εκμάθηση της Νοηματικής Γλώσσας.
            Δηλαδή, ακυρώνει τους Πανεπιστημιακούς φορείς, ως φορείς πιστοποίησης της επάρκειας και διατηρεί μόνο την Ομοσπονδία Κωφών, καθαρά συνδικαλιστικό και όχι εκπαιδευτικό φορέα.
            Η στάση αυτή του Υπουργείου και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής, είχε σαν αποτέλεσμα, να μην ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί είναι Κωφοί και να τους τοποθετούν σε σχολεία ακουόντων, επειδή δεν είχαν πιστοποίηση επάρκειας από την Ομοσπονδία Κωφών.
            Σε άλλη εξαιρετική περίπτωση, Κωφοί καθηγητές που τοποθετήθηκαν με απόσπαση σε σχολεία Κωφών, που είτε δεν είχαν επάρκεια από την Ομοσπονδία, είτε είχαν από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, να ανακαλούνται για να τοποθετηθούν σε αυτά αναπληρωτές που κατείχαν την επάρκεια της Νοηματική από την Ομοσπονδία.
Οι εκπαιδευτικοί αυτοί, που είναι Κωφοί, αν συνεχιστεί η στάση του Υπουργείου Παιδείας και των Δ/νσεων  Β ΄θμιας εκπαίδευσης (βλέπε Β΄Αθήνας), θα πρέπει να τοποθετηθούν σε άλλα σχολεία, εκτός των σχολείων Κωφών.
Επίσης, πολλοί εκπαιδευτικοί ακούοντες που διέθεταν επάρκεια Νοηματικής από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, δεν τους αναγνωρίστηκε η επάρκεια, με αποτέλεσμα, μετά από πολλά χρόνια προσφοράς εκπαιδευτικών υπηρεσιών στα σχολεία Κωφών, να βρεθούν εκτός.
Στο συγκεκριμένο ζήτημα, μας θλίβει το γεγονός ότι η Ομοσπονδία Κωφών ¨κωφεύει¨, θεωρώντας  ότι αυτό τη συμφέρει τουλάχιστον  από οικονομικής πλευράς αφού, η απόκτηση της επάρκειας είναι χρονοβόρα και πολυδάπανη.
Επιτέλους ας αλλάξει στάση το Υπουργείο Παιδείας και ας εφαρμόσει τους νόμους και την κοινή λογική.
            Ειδάλλως , ας ζητήσει και από τους ακούοντες εκπαιδευτικούς, των οποίων η μητρική γλώσσα είναι η Ελληνική, να αποκτούν πιστοποίηση επάρκειας της Ελληνικής Γλώσσας από τις Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.
            Έτσι θα επέλθει δικαιοσύνη. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ
                                     ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

                                                 ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΕΕΠ

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΥΣΕΕΠ-ΠΥΣΕΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6971866081

Αθήνα 23 Σεπτεμβρίου 2014
Α.Π. 322
Προς
1.      Τους Περιφερειακούς Συλλόγους ΕΕΠ και ΕΒΠ
2.      Τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΘΕΜΑ: Εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων του ΕΕΠ και ΕΒΠ στα υπηρεσιακά συμβούλια (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. – Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.)


Αγαπητοί συνάδελφοι,

          Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, 150240/Γ6 22-9-2014, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ( Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π και Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π) σύμφωνα με το Π.Δ.1/2003, την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014.
          Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων από τις οικείες συνδικαλιστικές οργανώσεις, είναι η Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014. Συνεπώς όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα ως αιρετοί εκπρόσωποι πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

A.) Οι υποψηφιότητες για τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π πρέπει να υποβληθούν στους κατά
τόπους Περιφερειακούς Συλλόγους μέχρι την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου
2014. Στην περίπτωση που δεν έχει ιδρυθεί Περιφερειακός Σύλλογος σε κάποια Περιφέρεια, οι υποψηφιότητες θα σταλούν στην Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, η οποία θα φροντίσει για την διαδικασία αποστολής τους στις αντίστοιχες Περιφέρειες.

B.) Οι υποψηφιότητες για το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π πρέπει να υποβληθούν στην Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, προκειμένου να διαβιβαστούν στους Περιφερειακούς Διευθυντές και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας.


          Οι υποψήφιοι για Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π καθώς και οι υποψήφιοι για Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, στις περιφέρειες όπου δεν υπάρχει ιδρυμένος Περιφερειακός Σύλλογος, πρέπει να αποστείλουν στο fax 2103511505, της  Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, αίτηση υποψηφιότητας, όπου θα αναφέρεται το Υπηρεσιακό συμβούλιο Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ή Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, σε ποιά ΣΜΕΑΕ ή ΚΕΔΔΥ υπηρετούν, ειδικότητα , διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνο.

Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος                            Ο Γ. Γραμματέας

Στ. Καρπενησιώτης                     Δ. Αρβανίτης






Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΗΠΕΙΡΟΣ - ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ

 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ



ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΒΟΡ. ΑΙΓΑΙΟΥ (ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Παράταση προθεσμίας υποβολής ενστάσεων)

               Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει ότι στη Μυτιλήνη σήμερα 22 Σεπτεμβρίου 2014 κατόπιv
 «Ανακοινοποίησης στο ορθό» του με αριθμ. πρωτ. 5612/19-09-2014 εγγράφου της με θέμα: «Προσωρινοί Πίνακες για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και αναπληρωτών από τον κλάδο ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το διδακτικό έτος 2014-15»

η προθεσμία υποβολής των ενστάσεων παρατείνεται για μία επιπλέον ημέρα και συγκεκριμένα μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου 2014 (αποκλειστική προθεσμία).
            Οι προσωρινοί αναλυτικοί Πίνακες μοριοδότησης, κατόπιν της ανακοινοποίησης στο ορθό, είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου http://vaigaiou.pde.sch.gr/newsch/ .
                       
            Οι ενστάσεις υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου (Ελ. Βενιζέλου 26, ΤΚ 8100, Μυτιλήνη)  καθώς και στο fax: 22510 – 48155.

            Καμία ένσταση δεν υποβάλλεται στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ..



Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


ΜΑΡΙΑ Χ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΔΩ


ΑΤΤΙΚΗ-ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΒΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενστάσεις υποβάλλονται κατά των Προσωρινών Αξιολογικών Πινάκων Πινάκων Ε.Β.Π.,
από την Τρίτη 23/09/2014 έως και την Τετάρτη 24/09/2014 και ώρα 15:30.
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν ένσταση κατά των Προσωρινών Αξιολογικών Πινάκων με τους εξής τρόπους:
Α. Αυτοπροσώπως στην έδρα της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Αττικής, Αν. Τσόχα 15-17, 11521 Αμπελόκηποι-Αθήνα
Β. Με fax στο 210-6450609
Πληροφορίες τηλ. 210-6465604

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι Προσωρινοί Πίνακες Υποψήφιων ΕΕΠ θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών. 



ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ-ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ (ΚΥΣΕΕΠ-ΠΥΣΕΕΠ)

Όπως ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση ΕΑ του ΥΠΑΙΘ οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. θα διεξαχθούν την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΤΟ ΣτΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΓΑΓΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΟΑΕΔ)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 
Αρ. πρωτ. : ΠΑ 10/2014
ΠΡΑΞΗ
της Επιτροπής του άρθρου 1 παρ. 1 του ν. 3900/2010

Η Επιτροπή του άρθρου 1 παρ. 1 του ν. 3900/2010, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήριο Ρίζο, τον αρχαιότερο ΑντιπρόεδροΦιλοκτήμονα Αρναούτογλου και την Αντιπρόεδρο Αικατερίνη Συγγούνα, Πρόεδρο του αρμοδίου καθ' ύλην Γ΄ Τμήματος,
αφού έλαβε υπ' όψιν:
α) το άρθρο 1 του ν. 3900/2010,
β) την από 14.4.2014 αίτηση, με την οποία η δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) κ.λπ. (7 αιτούντες) ζητούν, κατ' επίκληση του άρθρου 1 παρ. 1 του ν. 3900/2010, ναεισαχθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η εκκρεμής ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς από 20.3.2014 αίτηση ακυρώσεως (ΑΚ 121/28.3.2014 ) κατά: 1. τηςυπ' αρ. πρωτ. 531/27.1.2014 αποφάσεως της Περιφερειακής Διευθύντριας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, περί προσλήψεως προσωπικού για τηνπροώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, 2. της υπ' αρ. πρωτ. 103308/5.12.2013 δημόσιας προσκλήσεως Νο 6/2013 του Διοικητή τουΟΑΕΔ, «σε εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του πίνακα κατάταξης ανέργων γιατην προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς, για 7.400 θέσεις πλήρους απασχόλησης», 3. της υπ' αρ. πρωτ.21929/24.10.2013 αποφάσεως του Ειδικού Γραμματέα Ευρωπαϊκών Πόρων του Υπουργείου Παιδείας, περί εντάξεως της Πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσωπρογραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα - ΑΠ1» με κωδικό MIS 456921 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και 4. της υπ' αρ.3.24641/Οικ.3.1574/26.8.2013 κοινής αποφάσεως των Υπουργών Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και ΚοινωνικήςΑσφάλισης και Πρόνοιας, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με θέμα: «Προώθησητης απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» (Β΄ 2091),
γ) το γεγονός ότι για την αίτηση αυτή έχει κατατεθεί το νόμιμο παράβολο (ειδικά έντυπα παραβόλου 1343393-95/2014),
δ) το γεγονός ότι με την ως άνω αίτηση ακυρώσεως τίθεται το γενικότερου ενδιαφέροντος ζήτημα της συμφωνίας των προσβαλλομένων ρυθμίσεων με το Σύνταγμα καιτο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ζήτημα που έχει συνέπειες για ευρύτερο κύκλο προσώπων.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
Να γίνει δεκτό το ανωτέρω αίτημα, μειοψηφούντος του Αντιπροέδρου Φ. Αρναούτογλου, κατά τη γνώμη του οποίου δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής τουάρθρου 1 του Ν. 3900/2010.
Δ Ι Α Τ Α Σ Σ Ε Ι
1. Να εισαχθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η από 20.3.2014 εκκρεμής ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς αίτηση ακυρώσεως της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) κ.λπ. (7 αιτ.).
2. Η πράξη αυτή να δημοσιευθεί στις ημερήσιες εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΕΣΤΙΑ» και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η παρούσα πράξη συνεπάγεται την αναστολή εκδίκασης των εκκρεμών υποθέσεων, στις οποίες τίθεται το ίδιο ζήτημα.
Αθήνα, 29 Αυγούστου 2014
Σωτ. Ρίζος      Φ. Αρναούτογλου      Αικ. Συγγούνα
Κοινοποίηση:
1) Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων
(προκειμένου να μεριμνήσει για την γνωστοποίηση της πράξεως στα
Διοικητικά Δικαστήρια της Χώρας)
2)Διοικητικό Εφετείο Πειραιώς

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ 2014 ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Για την ενημέρωση των συναδέλφων  αναρτούμε τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις των περιφερειακών διευθύνσεων της χώρας σχετικά με τους οριστικούς η / και προσωρινούς πίνακες κατάταξης των συναδέλφων και την διαδικασία ενστάσεων.  
Υπενθυμίζουμε ότι με σχετική εγκύκλιο τηςΔ/νσης ΕΑ-18-9-2-14 ορίζεται ότι: "Για την υποβολή από τους υποψηφίους 
τυχόν ενστάσεων ορίζεται προθεσμία δύο(2) εργάσιμων ημερών, από την ανάρτηση των πινάκων" εκτός βέβαια αν οι πίνακες είχαν αναρτηθεί πριν την προαναφερόμενη ημερομηνία.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΡΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ - ΕΒΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ - ΕΒΠ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ - ΕΒΠ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ - ΕΒΠ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ - ΕΒΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ - ΕΒΠ ΒΟΡ. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ