Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΕΙΓΟΝ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ-ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 2-10-2015, στο ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου, συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής των φορέων της Ειδικής Εκπαίδευσης, όπως αυτή προέκυψε από τη συγκέντρωση της προηγούμενης Δευτέρας 28-9.
Στη συνάντηση, που κάλεσε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των γονέων, διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπρόσωποι συλλόγων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, η πρόεδρος και η γεν. γραμματέας του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι ο συνολικός  αριθμός πιστώσεων που φαίνεται τελικά να κατευθύνεται στην Ειδική Αγωγή είναι σαφώς μικρότερος των δεσμεύσεων του Υπουργού Παιδείας και δεν επαρκεί για να καλύψει τις δραματικές ανάγκες των Ειδικών Σχολείων και των ΚΕΔΔΥ. Αναφέρθηκε ότι την παρούσα στιγμή κανένα Ειδικό Σχολείο στην Ελλάδα δεν λειτουργεί και, ως φαίνεται, η κατάσταση δεν θα αλλάξει σημαντικά με τις ελάχιστες πιστώσεις που προορίζονται για την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς , ΕΕΠ και ΕΒΠ.
Κατόπιν τούτου, αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με την οργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα την Τετάρτη 7-10-2015, στις 6:00 μμ κατά τη συζήτηση και ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.
Διεκδικούμε να ανοίξουν και να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία και τα ΚΕΔΔΥ της χώρας. Αγωνιζόμαστε για μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Εκπαίδευση. Καλούμε όλους τους γονείς και τους μαθητές των Ειδικών σχολείων, τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, καθώς και όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση δίνοντας ηχηρό παρόν και διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στην Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά αυτής της χώρας.