Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ


Α’ Ενημερωτική Ανακοίνωση

Οργανωτική Επιτροπή Ημερίδας
Β. Βερβελέ, Σ. Καρπενησιώτης,
Ε. Κανακούδη, Κ. Μαραθάκη, Ν. Παπαδόπουλος,
Κ. Πασχαλίδης, Χ. Πάτση, Θ. Ρωμανός

Επιστημονική Επιτροπή
Π. Γαλάνης
Γ. Μπαλαμώτης
Α. Γενά
Ν. Παπαδόπουλος
Σ. Καρπενησιώτης
Ε. Ταγκούλη
Κ. Λασκαρίδη
Κ. Χατζηπατέρα


ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
  • Θεωρητικές προσεγγίσεις και περιβάλλον του αυτισμού
  • Θεραπευτικές – Εκπαιδευτικές παρεμβάσεις και πρακτικές στο φάσμα του αυτισμού

                                      ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ – ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Βερβελέ Βασιλική, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (MEd )
Βοσκόπουλος Ιωάννης , Ψυχολόγος
Γενά Αγγελική Κλινική ψυχολόγος, καθηγήτρια Παν/μιου Αθηνών
Γαλάνης Πέτρος, Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών, Δασκαλος Ειδικής Αγωγής
Δέδες Φανούριος, Κλινικός Ψυχολόγος
Ιωάννου Λαμπρινή, Ψυχολόγος
Κανακούδη Ελένη Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής
Καρπενησιώτης Στάθης Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
Λασκαρίδη Κατερίνα, Ψυχολόγος, Ειδική Παιδαγωγός (MSc, MEd), Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Birmingham, Υπεύθυνη προγραμμάτων αγωγής υγείας και ένταξης. ''Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη''
Μαραθάκη Κωνσταντίνα Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής
Μόσχος Γιώργος, νομικός- εγκληματολόγος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Παπαδόπουλος Νίκος, Διευθυντής Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά για Παιδιά με Αυτισμό (MEd )
Πάτση Χαρίκλεια, Υποδιευθύντρια Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά για Παιδιά με Αυτισμό, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (PhD, MSc)
Ταγκούλη Ευδοκία, Παιδοψυχίατρος, Επιμελήτρια Β ́ Παιδοψυχιατρικής στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο 5ου Τομέα Ψυχικής Υγείας
Δρ Χατζηπατέρα Κατίγκω, Κλινική Ψυχολόγος (PhD, MSc, C.Psychol., AFBPsS)
Ψαρουδάκης ΣταύροςMa Ψυχολόγος Παιδαγωγός

Υποβολή δηλώσεων παρακολούθησης αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση
http://tiny.cc/imerida

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΕΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ 



Ένα βήμα απομένει πριν από την επίσημη προκήρυξη του ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, πεντάμηνης απασχόλησης. Η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ετοιμάζεται να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Έως την Δευτέρα είναι πιθανό να γίνει γνωστό το πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις, η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων και στη συνέχεια  η υποβολή ενστάσεων για να αναρτηθούν, τελικά, οι οριστικοί πίνακες που θα δίνουν και το ακριβές χρονοδιάγραμμα πραγματοποίησης των προσλήψεων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Στόχος είναι να απορροφηθεί το σύνολο των 52.000 θέσεων απασχόλησης που έχουν ανακοινωθεί με την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ.  Όμως η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, ειδική σε θέματα ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, πραγματοποιεί συνολική επανεξέταση όλων των προγραμμάτων που έχουν ανακοινωθεί, σε μια προσπάθεια να κάνει, όπου είναι εφικτό, παρεμβάσεις και βελτιώσεις. Η γενικότερη στόχευση είναι να μην υπάρξει κενό προγραμμάτων απασχόλησης στην αγορά εργασίας για τους επόμενους 4-5 μήνες, μέχρι δηλαδή να ξεκινήσει η εκπόνηση των προγραμμάτων που έχει εμπνευστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία στοχεύουν να επαναφέρουν στην αγορά εργασίας, έως 300.000 άτομα, την επόμενη διετία. Στο πλαίσιο αυτό, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο στο εξής τα προγράμματα να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια (9-11 μήνες) αλλά και καλύτερες αμοιβές, αφού οι συμμετέχοντες σε αυτά θα λαμβάνουν ποσά ανάλογα με τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα (586 ευρώ). Η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, διαπιστώνει ότι τα προγράμματα απασχόλησης για λίγους μήνες (3-5 μήνες), δεν βοηθούν στην απορρόφηση των ανέργων, οι οποίοι μετά από σύντομο χρονικό διάστημα βρίσκονται ξανά σε αναζήτηση εργασίας. Έτσι, ειδικά για το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι άγνωστο εάν θα εμπεριέχουν και την αύξηση των μηνιαίων αποδοχών ή και την χρονική αύξηση εφαρμογής του προγράμματος. Φαντάζει πάντως δύσκολο να βρεθούν τα επιπλέον κονδύλια που απαιτούνται για να προχωρήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα με νέα μορφή. Εκτός και εάν επιλεχθεί η λύση να είναι λιγότεροι οι δικαιούχοι. Σε κάθε περίπτωση, η αγωνία δεκάδων χιλιάδων ανέργων, που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο έχει εξαγγελθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, φαίνεται ότι βαίνει προς το τέλος της.
 
Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο 

www.dikaiologitika.gr

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6987227384,  e-mail: poseepea@yahoo.gr



Αθήνα, 1-2-2015
Αριθμός Πρωτοκόλλου: 1


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αγαπητέ κ. Κουρμπέτη,

Με την παρούσα θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για την καθυστέρηση στην απόδοση των εξόδων οδοιπορικών καθώς και της αποζημίωσης των επιμορφωτών–πολλαπλασιαστών του προγράμματος «Ανάπτυξη Υποστηρικτικών Δομών για την Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των Μαθητών με Αναπηρία ή/και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες –Μετατροπή του Ειδικού Σχολείου σε Κέντρο Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης».

Οφείλουμε να θέσουμε υπόψη σας ότι είμαστε αποδέκτες πολλών διαμαρτυριών για την κωλυσιεργία του ΙΕΠ, από συναδέλφους μας πανελλαδικά! Θεωρούμε απαράδεκτη την αντιμετώπιση αυτή καθώς ζητήθηκε από το ΕΕΠ και ΕΒΠ να πληρώσει «από την τσέπη του» για μια υποχρεωτική επιμόρφωση σε χαλεπούς καιρούς οικονομικής κρίσης, με τη δέσμευση ότι θα τους αποδοθούν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

Απαιτούμε να τηρήσετε τις οικονομικές υποχρεώσεις προς το ΕΕΠ και ΕΒΠ που εκπορεύονται από το συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και ζητούμε άμεση ενημέρωση εκ μέρους του ΙΕΠ για το χρονοδιάγραμμα πληρωμής.

Με τιμή,



.