Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΚΥΣΕΕΠ ΜΕ ΤΟ Χ. ΠΙΛΑΛΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αθήνα, 2-3-2015

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 2-3-2015 στο Υπουργείο Παιδείας συνάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και των αιρετών του ΚΥΣΕΕΠ κκ Β. Βούγια και Δ. Παπαευθυμίου, με τον κ. Χ. Πιλάλη, Διευθυντή του Γραφείου του Αν. Υπουργού Παιδείας  Τάσου Κουράκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα συνεργασίας και ο κ. Πιλάλης εξέφρασε τη βούληση του Υπουργού για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της Ειδικής Εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα μας ζητήθηκε να επισημάνουμε μερικές ρυθμίσεις που μπορούν να γίνουν άμεσα χωρίς να επιφέρουν δημοσιονομικό κόστος, προκειμένου να ενσωματωθούν στο πολυνομοσχέδιο που προγραμματίζει να κατεβάσει το Υπουργείο εντός του Μαρτίου και θα αφορά γενικότερα ζητήματα της Εκπαίδευσης.
Ειδικότερα, ο κ Πιλάλης δεσμεύτηκε να προωθήσει για άμεση ρύθμιση τα εξής θέματα:
·        Πλήρης νομοθετική κατοχύρωση της ισότιμης υπηρεσιακής εξέλιξης του ΕΕΠ
·        Προσδιορισμός του ΕΒΠ ως εκπαιδευτικό προσωπικό
·        Θέματα προσλήψεων αναπληρωτών μέσω Ενιαίου Πίνακα
Επίσης, ενημερωθήκαμε για την πρόθεση του Υπουργείου για παράταση των συμβάσεων των σχολικών λεωφορείων μεταφοράς μαθητών όλων των σχολείων.
Επιπλέον έγινε εκ μέρους μας αναφορά στα φλέγοντα ζητήματα της υποστελέχωσης των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ και ειδικότερα στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με το «στοίβαγμα» μαθητών στα ΕΕΕΕΚ το οποίο εγείρει θέματα ασφάλειας, σωματικής ακεραιότητας μαθητών και προσωπικού, καθώς και εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
Τέλος, συμφωνήθηκε να οριστεί άμεση συνάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και των αιρετών με τον Αν. Υπουργό Τ. Κουράκη.


Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6987227384
 e-mail: poseepea@yahoo.gr - www.poseepea.blogspot.gr/


ΑΘΗΝΑ, 1-3-2014


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι ιδρύθηκε ο επιστημονικός φορέας της Ομοσπονδίας με την ονομασία: «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ  ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.)».
Προσκαλούμε όλα τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην υλοποίηση προγραμμάτων του Ινστιτούτου και γενικότερα στην επιστημονική στήριξη του νέου αυτού θεσμού, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στέλνοντας βιογραφικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση: imegee.poseepea@gmail.com